1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Úszni tanulnak a lakiteleki óvodások

Ficánka. Ez annak a programnak a neve, melynek keretében a vízhez szoktatják a gyerekeket és az úszás alapjaival ismerkedhetnek meg a lakiteleki óvodások.

 

Az óvodai úszásoktatás nem új keletű Lakiteleken, mert még nem volt készen a népfőiskola tanuszodája, de az óvodások már jártak úszni tanulni a csongrádi uszodába. Amióta a népfőiskolán is megépült a tanuszoda, azóta odajárnak az óvodások, hogy elsajátítsák az úszás alapjait. Sütő Lászlóné óvodavezető elmondta, hogy a Lakitelek Népfőiskola 1994 óta térítésmentesen biztosítja az egészségnevelő program lehetőségét. Most a nagycsoportos gyermekekkel Baukó Ferenc úszásoktató, testnevelő tanár foglalkozik. Ez a program felbecsülhetetlen érték az óvoda egészséges életmódra nevelésében, az egészség megőrzésében és megtartásában. Nélkülözhetetlen a gyermekek mozgásműveltségének gazdagításában. A foglalkozásokon az a legfontosabb, hogy az óvodások jól érezzék magukat és biztonságosan mozogjanak, játszanak a vízben. Az óvoda és a népfőiskola ezzel a programmal azoknak a gyermekeknek is esélyt ad, akik más módon nem tudnának eljutni az uszodába.

Arra is van lehetőség – ha a szülők szeretnék – hogy ennél több órában is járjanak a gyermekek az uszodába. A vizes programokat Bekéné Kotvics Edit óvónő szervezi, mely igény szerint kiegészül még a gyógy-úszással is.