1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Döntetlen a szomszéd települések rangadóján

Igazi rangadót játszott a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 15 fordulójában a Lakitelek a Nyárlőrinccel. A mérkőzésre sokan voltak kíváncsiak.
A tavaszi mérkőzések második fordulójában az első mérkőzését játszotta a Nyárlőrinc, mert az első fordulóban szabadnaposak voltak. Az időjárás remek volt, sütött a Nap, de a szél viszonylag erősen fújt. Ez talán befolyásolta is a játék, és az eredmény alakulását. Az első játékrészben a vendég nyárlőrincieket támogatta a szél és egyre másra vezették támadásaikat.

 

Több helyzetet is kialakítottak, de nem tudták bevenni Balla Tamás kapuját. Egy kontratámadás után Tóth Sándornak viszont igen 1-0. A vendégek továbbra is nagy nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját. Egy beívelés után Balla melléről kipattant a labda, amit Forgó Zoltán közelről a hálóba lőtt 1-1. Nem sokkal később szintén egy beadás után a védők üresen hagyták Hajagos Miklóst, aki szintén közelről megszerezte a vendégek vezető gólját 1-2. A félidő hátralévő részében is a nyárlőrinciek támadtak, de több gólt már nem sikerült elérniük.

A második játékrész ellentétje volt az elsőnek. Ekkor a hazaiakat támogatat a szél, és több helyzetet is teremtettek Varga kapujánál, de a hálója érintetlen maradt. Bár a nyárlőrincieknek is voltak ígéretes támadásaik, de Balla jól őrizte hálóját. A lakitelekiek cserékkel próbálták frissíteni a játékot. Magyar Péter és Erős Gergő is új színt vitt a játékukba. Hatékonyabbak lettek a támadásaik. Mindössze két perc volt a hátra a rendes játékidőből, amikor Barna Csaba révén sikerült egyenlíteniük. Bár a hazai közönség próbálta volna még újabb gól szerzésére ösztönözni a kedvenceiket, több találat már nem esett.

Két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók. Az első játékrészben a nyárlőrinciek, a másodikban a lakitelekiek támadtak többet. Bár a vendégeknek több lehetőségük is volt, de ezzel nem tudtak élni. A döntetlen igazságosnak mondható. A mérkőzés végén a hazaiak meghívták vacsorára a vendég csapat játékosait, vezetőit. Bende József a nyárlőrinciek edzője köszönetét fejezte ki a gesztusért, véleménye szerint ez a jó megoldás két szomszéd település párharcának a végén. Ígéretet tett arra, hogy viszonozni fogják a vendéglátást.

Lakitelek–Nyárlőrinc 2–2 (1–2)

Lakitelek, 250 néző. Vezette: Barta (Balla, Bábel).

Lakitelek: BALLA – Kovács J., ifj. TÓTH, Polyák (Erős), Seres, Tamásy (Magyar), Szabó Á. (Kotvics), BARNA, SUBICZ (Tánczos), Lángos, Győri . Edző: Tóth Sándor

Nyárlőrinc: VARGA – FORGÓ Z., Böde, Bera T., Torbán, Madari, Forgó J., Hajagos, BERA A., FARKAS, Bali (Mohácsi). Edző: Bende József

Gól: Tóth, Barna, ill. Forgó, Hajagos. Ifi: 0–0.

Tiszaalpár-Harkakötöny 1-0 (0-0)

Kecskeméti LC-Tiszakécske 6-3 (3-2)