1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Ötödik osztályosok adtak műsort a nyárlőrinci ünnepen

Szépen felöltözött diákok, kokárdával a mellükön érkeztek a nyárlőrinci művelődési házba, hogy részt vegyenek az 1848-as szabadságharc megemlékezésén. A műsort ezúttal az ötödik osztályosok mutatták be Horváthné Ackert Ildikó vezetésével.

 

A fellépő diákok már jóval a műsor kezdése előtt ott voltak, hogy még egyszer átbeszéljék, kinek mi a feladata. A díszlet már készen állt, és a művelődési ház előterében is kokárdák jelezték azt, hogy ünnepre készül a település. Először az első osztályok érkeztek, majd őket követték a többi osztályok is. Mindenkinek jutott hely a művelődési ház nagytermében. A Himnusz elhangzása után kezdődött az ötödik osztályosok műsora. A szereplők tudták azt, hogy Magyarország egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, milyen fontos mindenki számára. Ennek tudatában, korosztályuknak megfelelően adták elő azt, amit az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is tudnia kell. A pedagógusok felelőssége is, hogy a nemzeti ünnepek alkalmával a gyerekek hogyan élik át azt a szerepet, amit előadnak. Talán nem meglepő, hogy a tanulók ezúttal jelesre vizsgáztak, bár tudjuk jól, hogy ilyenkor nincs osztályozás. Csak remélni lehet, hogy a tanítás eredményeként egész életüket végig kíséri majd az 1848-49-es szabadságharc emléke, és szülőként is tovább adják majd azt, amit az iskolában erről tanultak. A szereplők számára a legnagyobb elismerés az volt, hogy iskolatársaik folyamatos, szűnni nem akaró tapssal köszönték meg produkciójukat.

A március 14-én délelőtt megtartott iskola ünnepség végén húzták fel a művelődési ház előtt lévő zászlórúdra a nemzeti színű zászlót.