1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Kitüntető díjakat adtak át Lakiteleken

A hagyományokhoz híven ezúttal is március 15-én adták át Lakiteleken a kitüntető díjakat. Ezúttal azonban nem a délelőtti ünnepség során, hanem este gálaműsor keretében.

 

A művelődési ház felújított színpadát, amit Belicza András és Belicza Zsolt munkájának köszönhető, jelképesen ezen a napon adták át. A hang és fénytechnika is megújult, így minden adott volt arra, hogy a gálaműsor részt vevői minősíteni tudják a változásokat. Az ünnepség alkalmával először a kitüntető díjakat adták át. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a polgárőr egyesületet Közbiztonsági díjban részesíti. A népdalkör több évtizedes munkáját Közművelődési díjban ismerte el, míg a Pedagógiai díjat Szentirmay Tamásné nyugalmazott óvónő vehette át. A képviselő-testület Lakitelekért emlékérmet adományozott Szabó Tamás református lelkésznek és posztumusz Anka Balázs volt polgármesternek. A kitüntetettek megköszönték az elismerést.

Ezt követően először a helyi citerások léptek színpadra, majd Vadas László vezetésével egy bővebb citera együttes mutatkozott be. A Kösöntyű néptáncegyüttes a már megszokott fergeteges táncot mutatott be.

A gála befejező műsorszámáról, A helység kalapácsáról külön képgalériában számolunk be.