1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Meglepetés győzelem és meglepetés vereségek

A megyei II. osztály északi csoportjában szereplő Lakiteleknek és Tiszaalpárnak sem úgy sikerült a hétvégi forduló, mint ahogyan azt szerették volna a szurkolók. Nyárlőrinc viszont idegenben tudott győzni.

 

A Lakitelek csapatának nagyon jól jött volna a győzelem Pálmonostora ellen, hogy továbbra is a második helyen tudjon maradni. Ezt azonban nem sikerült megvalósítani. Már a mérkőzés elején tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, s a büntetőt értékesítették is. Az első félidő lefújása előtt az ellenfél játékosai közül második sárga lap után a játékvezető kiállított Papp Lászlót, így a találkozó hátralévő perceit emberhátrányban játszotta végig Pálmonostora. Ez az előny sem volt elegendő ahhoz, hogy a lakitelekiek pontot, pontokat szerezzenek. Nem tudták bevenni a remekül védő Mindák kapuját, így 1-0 arányú vereséget szenvedtek. A találkozó után köszöntötték a Sándorokat és Józsefeket.

A tiszaalpáriak Helvéciára utaztak, akik a mérkőzés előtt a tizenegyedik helyet foglalták el a tabellán, míg a vendégek a harmadik helyen álltak. Mondhatnánk azt is, hogy a tiszaalpáriak voltak az esélyesek, de ezen a mérkőzésen is azt történt, mint a lakitelekin. A hazaiak már a tízedik percben vezetést szereztek, majd újabb tíz perc után másodszor is betaláltak. A vendégek erre csak egy góllal tudtak válaszolni, a második játékrész elején, így a három pont Helvécián maradt. A nyárlőrinciek is idegenben játszottak, méghozzá Lajosmizsén. A találkozó előtt minden bizonnyal sokan hazai győzelemre voksoltak volna, de nem így történt. A nyárlőrinciek fegyelmezett játékkal maguk javára tudták fordítani a mérkőzést. Igaz csak egy gólt lőttek, de az három pontot ért. Talán nem állunk messze attól, ha azt mondjuk, hogy mind a három mérkőzésen meglepetés született.

A megyei I. osztályban szereplő tiszakécskeiek ezúttal szabadnaposak voltak.