1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kígyók voltak a nyárlőrinci iskolában

Ritka élményben volt részük a nyárlőrinci általános iskolás gyerekeknek. Élőben láthattak kígyókat, amit meg is simogathattak.

 

Egy egész napon keresztül nézhették a diákok Győngyössy Miklós terráriumban lévő egzotikus állatait, amelyeket az iskola folyosóján állított ki. Köztük voltak természetesen kígyók is. A hüllőket változatosan fogadták a gyerekek. A nagyon bátrak megsimogatták, megfogták, sőt még a nyakukba is feltették, míg a kevésbé bátrak csak messziről, de kíváncsian nézték, hogyan tekeregnek a kígyók. Az első osztályosok között is volt olyan kisfiú, aki nem ijedt meg, a közel egy méter hosszú kígyótól, és a nyakába is tette. Társai félelemmel, de kíváncsisággal vették körül. Igaz Csáki Zalán hozzászokott, ha nem is a kígyókhoz, de gyíkokhoz, gekkókhoz, mert otthonukban is van terrárium, amiben különféle állatokat tartanak.

A gyerekek osztályonként is megnézték a különböző kígyó fajtákat, amelyek közül természetesen egyik sem volt mérges. Győngyössy Miklós elmagyarázta, hogy milyen időközönként esznek a kígyók és, hogy milyen lassú az emésztésük. Ezért nem kell mindennap enniük, elég, ha csak néhány hét eltelte után adnak nekik. Azt is elmondta, hogy a hüllők testüknél kétszer nagyobb állatot is le tudnak egyben nyelni. A kígyók szeretik a meleget, ezért a terráriumot egy világító lámpatesttel melegítette fel. Nem csak egy, hanem több fajta hüllőt is megmutatott a gyerekeknek, egy részt azért, hogy minél jobban megismerjék a diákok őket, másrészt azért, hogy az állatok is pihenni tudjanak. A reggel nyolc órától délután négy óráig tartó kiállítást nem csak a gyerekek, de a szülők is megnézhették, természetesen díjmentesen. Különböző köveket és ásványokat viszont vásárolni lehetett.