1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Nagy gól különbségű győzelmet aratott Nyárlőrinc

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában a 21. fordulót bonyolították le a hétvégén. Lakitelek szabadnapos volt, Nyárlőrinc és Tiszaalpár viszont erős ellenféllel játszott.

 

Tiszaalpár a Pálmonostorát fogadta, és ahhoz, hogy továbbra is meg tudja őrizni a csapat a második helyét a tabellán, győznie kellett volna. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt a szurkolók szerették volna. A találkozó döntetlenre végződött, de úgy, hogy egyik csapat sem tudott gólt lőni. Tiszaalpár-Pálmonostora 0-0.

A másik mérkőzés sokkal izgalmasabb volt, a ballószögiek Nyárlőrincre utaztak. A forduló előtt mindössze egy pont volt a különbség a két csapat között, a nyárlőrinciek javára, éppen ezért mind a két gárdának fontos lett volna a három pontot megszerezni. Mivel ez nem lehetséges, így izgalmas mérkőzésnek néztek elébe. A hazaiak már az első negyedóra végén gólt szereztek Madari Zsolt révén. Tíz perc elteltével ismét zörgött a ballószögi kapus hálója. Ezúttal Forgó János volt eredményes. Mindössze hat perc telt el a következő találatig, amikor is Bali Gábor szép egyéni akciója után már háromra növelte a nyárlőrinciek előnyét. Nem sokkal a félidő lefújása előtt Torbán Csaba is betalált a vendégek kapujába. Várható volt, hogy a szünet után más felfogásban játszanak majd a ballószögiek, és ez be is következett. Egyre másra szőtték támadásaikat, de nem tudták bevenni Varga Ottó, majd később Hajagos Csaba kapuját. Akadtak nagy helyzeteik, de azzal sem tudtak élni, így nem változott az eredmény. Bende József edző kihasználta a lehetőséget és játéklehetőséget biztosított valamennyi cserre játékosnak. A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt hazai siker született. Az első félidei játék alapján szerzett előnyt, a vendégek nem tudták behozni, de még gólt sem tudtak lőni. Nyárlőrinc-Ballószög 4-0 (4-0). Győzelmével a Nyárlőrinc a második helyre ugrott fel a tabellán, Tiszaalpár a harmadik helyet foglalja el, két ponttal lemaradva, míg a Lakitelek a hatodik helyen áll, öt ponttal kevesebbet gyűjtött, mint Nyárlőrinc.

A megyei I. osztályban szereplő tiszakécskeieknek ezúttal sem volt szerencséjük. A listavezető HÍD SC-hez Nagybaracskára utaztak és nyolcgólos vereséget szenvedtek. A fiatal csapat már az első félidőben három gólt kapott, a második játékrészben pedig ötöt. Esélyük sem volt arra, hogy esetleg meglepetést okozzanak. Jelenleg a tabella utolsó helyét foglalják el. HÍD SC-Tiszakécske 8-0 (3-0). A játékkedv azonban meg van a csapatban és a vezetőkben, és mivel a megyei I. osztályú csapatoknak már jelezniük kellett azt, hogy a következő bajnokságban akarnak-e ebben az osztályban játszani, a tiszakécskeiek elküldték nevezésüket. Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is megyei I. osztályú csapata lesz a városnak.