1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Kiskunfélegyházán bemutatózott Erdei és Bedák

A ringszpíker kérdésére, hogy várjátok-e már Erdei Zsoltot, több mint 1500 gyerek válaszolta hangosan, hogy igen. Pénteken délután ugyanis Kiskunfélegyházára, a KÉSZ Arénába érkezett a profi világbajnok és Bedák Zsolt profi Európa-bajnok.

 

Kezdésként a helyi ökölvívó egyesület sportolói tartottak bemutatót a ringben Mihály János és Varga István vezetésével. Majd Kontra György ringszpíker először a kék sarokba szólította Bedák Zsoltot, majd pedig a pirosba Erdei Zsoltot. Néhány, a gyerekek számára tájékoztató kérdés után, a kiskunfélegyházi bokszolókkal kesztyűztek a bajnokok, majd pedig a vállalkozó szellemű gyerekek is ringbe szállhattak. Volt is nagy tolongás, több százan vártak arra, hogy sorra kerüljenek. Erdei és Bedák is becsülettel állta a sarat, és a kihívást. Erdei több alkalommal is egyszerre, több kisgyerekkel is kesztyűzött. Már csorgott róla az izzadság, de még folytatta. Több mint egy órán keresztül folyt a „bunyó” a ringben. A népszerű sportoló elmondta, próbálta úgy élni az életét, hogy a gyerekeknek példaképe lehessen. Most a ringben az volt a célja, hogy megmozgassa az iskolásokat. Azt szeretné elérni, többek között a kiskunfélegyházi bemutatóval is, hogy a gyerekek példát vegyenek híres magyar sportolókról, mert ők is gyerekkorukban indultak el, és megérkeztek egy kitűnő állomásra. - Az egyáltalán nem meglepő, hogy lányok is jelentkeztek – vélekedett Erdei Zsolt. Az ökölvívás ugyanis olyan szép mozgáskultúra, amit a hölgyek is szeretnek. Egyre jobban tör felszínre a női ökölvívás és vannak olyan lányok, akik már fiúkat meghazudtolva mozognak a szorítóban, de mégis meg van bennük a kecses női báj. Az ökölvívás fegyelemre is megtanítja a sportolókat. Sok olyan gyerek van, aki nyitott az ökölvívás felé, és szeretné magát kipróbálni ebben a sportban. Minél több gyerek bokszol, annál nagyobb a válogatási lehetőség és ebből kiderül az, hogy ki alkalmas erre a sportra és ki nem. Amióta az állam támogatásával létrejöttek az akadémiák Magyarországon, kedvezőbb helyzetbe került az ökölvívás is – hangsúlyozta Erdei Zsolt.

Egy harmadik osztályos kislány azt mondta, örül annak, hogy bokszolhatott Bedák Zsolttal. Nagyokat és gyorsan ütött, és lehet, hogy elkezdi majd az ökölvívást. A második osztályos Szabó Gábornak már határozott véleménye volt arról, hogy ő bokszoló lesz. A bemutató után a gyerekek aláírásért rohamozták meg a két kiváló sportembert, akik abban is jeleskedtek.