1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Mind a három másod osztályú csapat nyerni tudott

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában a 22. fordulót bonyolították le. Nyárlőrinc és Tiszaalpár szombaton idegenben játszott, míg Lakitelek hazai pályán vasárnap.

 

Közeledik a bajnokság vége, így minden mérkőzés fontos a csapatok számára. Pontot, pontokat kell szerezni ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Ezúttal mind a három csapat győztesként hagyta el a pályát. Nyárlőrinc a tavaszi fordulókban gyengélkedő Dunavecséhez utazott. Nem volt kérdéses, hogy ki fogja nyerni a találkozót, egyedül a gólarányt nem lehetett tudni. Az első játékrész nem úgy alakult, ahogyan azt a nyárlőrinciek szerették volna, mert mindössze egy gólt sikerült szerezniük. A szünetben minden bizonnyal Bende József edző kritikával illette játékosait, mert a második félidőben már gólra is váltották helyzeteiket és 4-0 arányban győztek, így továbbra is az előkelő második helyen tartózkodik a nyárlőrinci gárda.

A tiszaalpáriak a Kiskunfélegyházi Vasutashoz mentek, akik jelenleg a tabella utolsó helyét foglalják el. A három pont sorsa itt sem lehetett kétséges, mert a vendégek sokkal jobb játékerőt képviselnek. Ennek ellenére a vezetést a hazaiak szerezték meg negyed óra elteltével. Úgy tűnt, hogy a Loki felszívta magát erre a találkozóra, legalább is az első játékrészben mutatott játék alapján erre lehetett következtetni. A másodi félidőben azonban megmutatkozott a tudásbeli különbség. A hazai csapat elfáradt, így a vendégek három alkalommal is be tudták venni kapujukat.

A forduló egyik legjobban várt mérkőzése, a Lakitelek-Lajosmizse találkozó volt. A hazai csapatnak mindenképpen győznie kellet ahhoz, hogy ne szakadjon le az élmezőnytől. Ugyan ez vonatkozott a vendégekre is, akik az előző fordulóban, hazai pályán kaptak ki a szerényebb képességű Jakabszállástól. Az első gólt a vendégek szerezték a 18. percben. Félő volt, ha rövid időn belül nem jön válasz, akkor magabiztossá válik a Lajosmizse, és akkor gondok lehetnek. Szerencsére Barna Csabának még a szünet előtt sikerült egyenlíteni. A második félidőben Lángos László révén a hazaiak megszerezték a vezetést. Ezt követően azonban nagyon nyögve nyelősen ment a játék. Szerencsére sikerült kivédekezni a hátra lévő időt így meglett a három pont. A tabellán most egymás mögött vannak a csapatok. Nyárlőrinc második 41 ponttal, Tiszaalpár a harmadik 39, míg Lakitelek a negyedik 36 ponttal. Tiszaalpár viszont még nem volt szabadnapos.

A megyei I. osztályban játszó Tiszakécske Soltvadkertet fogadta. A hazaiak jelenleg az utolsó helyen állnak, de szerettek volna onnan elkerülni. Úgy tűnt, hogy ez sikerül is, mert az első játékrészben 2-1 arányban vezettek. Sajnálatos módon a félidő befejezése előtt Tóth Mátét a játékvezető kiállította. A második játékrész elején hamar jött az egyenlítés a vadkertiek részéről, majd a vezetést is megszerezték. A mérkőzés utolsó percében újabb góllal terhelték meg a tiszakécskeiek hálóját a vendégek, és 4-2 arányban nyertek. A soltvadkertiek kilenc emberrel fejezték be a találkozót, mert Schiszlert, és Pálinkást is kiállította a játékvezető.