1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Mind a három megyei II. osztályú csapat kikapott

Nem úgy sikerült a megyei II. osztályú bajnokság északi csoportjában játszó csapatainknak a hétvégi forduló, mint ahogyan azt szerették volna. Mind a három csapat vereséget szenvedett.

 

Addig, míg az előző fordulóban győzelemmel mehetett le a pályáról Lakitelek, Nyárlőrinc és Tiszaalpár csapata is, a 23. fordulóban egyik gárda sem szerzett pontot. A lakitelekiek Harkakötönybe utaztak szombaton. Az elképzelések szerint sima győzelmet kellett volna aratniuk, az utóbbi időben gyengén játszó hazaiak felett, de nem így történt. A vezetést a harkakötönyiek szerezték meg a 25. percben, amire a vendégek az első félidőben nem tudtak válaszolni. Több mint hetven perc telt el, mire Szabó Ádám révén sikerült egyenlíteni. Nem kellett sokat várni, mindössze öt percet, jött az újabb hazai találat és a 2-1-es eredmény, ami utána már nem változott. Erre az eredményre nem lehet magyarázatot találni. Még azt sem lehet mondani, hogy tartalékosok voltak. Úgy tűnik, hogy a gyengébb csapatok ellen nehezebben megy a játék a lakitelekieknek.

Tiszaalpár hazai pályán fogadta vasárnap Ballószögöt, ami rangadónak minősült. Mivel a vendégek az előző héten kikaptak Lakitelektől, így felszívták magukat a találkozóra. A jó játékerőt képviselő vballószögiek ezúttal jobbak voltak a hazaiaknál, akik 2-1 arányú vereséget szenvedtek. A találkozó krónikájához még hozzátartozik, hogy a tiszaalpári csapatból Fábián Róbertet kiállították.

A forduló legjobb mérkőzésének a Nyárlőrinc-Városföld találkozó ígérkezett és annak is bizonyult. A találkozó előtt a vendégek már megnyerték a bajnokságot, ettől függetlenül a helyi szurkolók arra voltak kíváncsiak, hogy sikerül-e térdre kényszeríteniük a bajnokot. Az elképzelésük csak nem bevált, ugyanis a nyárlőrinciek szerezték meg a vezetést a 10. percben, Farkas Márk révén. A helyi drukkerek már ekkor arra kérték a játékvezetőt, hogy fújja le a mérkőzést. Nem tette, mert nem is tehette, és a 20. percben egyenlítette a Városföld, Kiss László révén. Fél óra elteltével ismét ő volt eredményes szabadrúgásból. A második félidőbe a széllel támogatott hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy legalább az egy pontot megszerezzék. Küzdöttek, hajtottak, de egy kontra támadás végén ismét Kiss László volt eredményes, és 3-1-re alakította az eredményt. A vendégek sokat köszönhetnek Házi Imre kapusnak, akik sok esetben lehetetlent is védett. A nyárlőrinciek nem vallottak szégyent és a hátralévő három mérkőzésen biztos, hogy meg tudják őrizni második helyüket. A vereségek ellenére a tiszaalpáriak továbbra is harmadikok, a lakitelekiek pedig a negyedik helyen állnak. Szorosan ott van azonban a nyomukban Lajosmizse, Pálmonostora és Ballószög.

A megyei I. osztályban játszó tiszakécskeieknek semmi esélyük sem volt idegenben, a tabellát jelenleg vezető Kiskunfélegyházi HTK ellen. Bár az első félidőben még tudták magukat tartani, és csak két gólt kaptak, a második játékrészben hét perc alatt háromszor zördült a hálójuk. A találkozó végén még egy újabb hazai gól következett, így 6-0-as vereséggel térhettek haza. A tiszakécskeiek továbbra is a táblázat utolsó helyét foglalják el.