1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Jakabszállás és Szentkirály labdarúgói voltak a legjobbak

Buzánszky Kupa néven kispályás labdarúgó tornát rendeztek kis iskolák alsó és felső tagozatos tanulói részére a Lakitelek Népfőiskola.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, mos is kemény küzdelmekben dőlt ez az, hogy mely csapatok a legjobbak. A testnevelő tanárok jó munkát végeztek, mert mind a két korosztályban nagy csatát vívtak egymással a diákok. Mivel a csapatok körmérkőzést vívtak egymással, így egy nap alatt nem lehetett lebonyolítani a rendezvényt, csak kettő alatt. A tanulók természetesen komolyan vették a játékot, mindenki győzni akart. Persze voltak olyanok, akik felkészültebbek voltak, nagyobb tudással rendelkeztek, de mindenki hajtott és küzdött, hogy minél jobb eredményt érjen el. Volt olyan, hogy az egymás elleni eredmény alapján lehetett csak eldönteni a helyezés sorsát.

Eredmények, alsó tagozatosok: Bugac-Nyárlőrinc 2-0, Jakabszállás- Szentkirály 7-1, Lakitelek-Jászszentlászló 0-9, Nyárlőrinc- Szentkirály 2-0, Bugac –Jászszentlászló 1-0, Jakabszállás-Lakitelek 9-0, Nyárlőrinc- Jászszentlászló 1-0, Lakitelek-Bugac 0-6, Jakabszállás-Nyárlőrinc 3-0, Szentkirály-Bugac 4-0, Jakabszállás-Jászszentlászló 1-0, Jászszentlászló-Szentkirály 2-1, Jakabszállás-Bugac 1-0, Nyárlőrinc-Lakitelek 10-0, Szentkirály-Lakitelek 8-0.

Felső tagozatosok: Szentkirály-Lakitelek 6-0, Jakabszállás-Jászszentlászló 2-0, Bugac-Szentkirály1-7, Jakabszállás-Lakitelek 1-0, Nyárlőrinc-Bugac 4-1, Jászszentlászló-Lakitelek 6-1, Jakabszállás-Bugac 1-0, Jászszentlászló-Nyárlőrinc 1-3, Szentkirály-Jászszentlászló 2-0, Jakabszállás-Nyárlőrinc 0-1, Bugac-Lakitelek 1-4, Jakabszállás-Szentkirály 0-2, Nyárlőrinc-Lakitelek 1-3, Bugac-Jászszentlászló 0-5, Nyárlőrinc-Szentkirály 1-5.

Ennek alapján a helyezések sorrendje, alsó tagozatosok: 1. Jakabszállás, 2. Bugac, 3. Nyárlőrinc, 4. Jászszentlászló, 5. Szentkirály, 6. Lakitelek. A legjobb játékos: Vakulya Viktor (Bugac), a legjobb kapus: Szekeres Márk (Jászszentlászló), a gólkirály: Átrde István (Jakabszállás).

Felső tagozatosok:1. Szentkirály, 2. Nyárlőrinc, 3. Jakabszállás, 4. Jászszentlászló, 5. Lakitelek, 6. Bugac. A legjobb játékos: Farkas Norbert (Szentkirály), a legjobb kapus: Kálmán Dániel (Jakabszállás), a gólkirály: Steklács János (Szentkirály).

A csapatok Molnár Arnoldtól a népfőiskola munkatársától vehették át a díjakat, aki megígérte, hogy jövőre újra megrendezik a tornát, de jobb pályán. Most ugyanis felújítási és bővítési munkálatokat végeznek a népfőiskolán.

Csak úgy, mint most is Az alsósoknál Jakabszállás, Bugac, Nyárlőrinc, a felsősöknél Szentkirály, Nyárlőrinc, Jakabszállás végzett az első három helyen.