1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Közlekedési vetélkedő óvodásoknak

A kunszentmártoni Szent Anna Katolikus Óvoda által évente megrendezésre kerülő Közlekedési vetélkedő, ez évben is várta az ügyes, tehetséges nagycsoportosokat.

 

A vetélkedőn sok óvoda képviseltette magát okos gyermekeivel. A lakiteleki óvodából idén a Napsugár csoportból Barta Bulcsú, Tóth Dániel és Nagy János, illetve a Vackor csoportból Müller Luca, Polovits István és Csoma Liliána jelenhetett meg ezen a vidám és játékos délelőttön. A csoportot Gulyásné Varga Edit és Nagy Judit Zsuzsanna óvónő vezette.

A vetélkedő célja az volt, hogy a KRESZ szabályait, a biztonságos közlekedés feltételeit valamint a rendőrök munkáját közelebb vigye és megismertesse az óvodás korú gyermekekkel. A versenyszámok különböző állomáshelyeken várták a gyerekeket. Fel kellett ismerniük a különféle közlekedési eszközök hangjait, ehhez kapcsolódóan pedig, hogy vízen, szárazföldön, vagy levegőben közlekednek-e. Ügyességüket egy kis akadálypályán is kipróbálhatták kerékpárral, melyen nagy örömmel részt is vettek. A modern és régi korok közlekedési eszközeit is fel kellett ismerniük, és tulajdonságaikat felsorolva, összehasonlítani őket. A rendőrség képviselői, pedig a munkájukhoz elengedhetetlenül fontos eszközöket mutatta be a kis érdeklődőknek. Izgalmas volt a gyerekeknek, hogy felpróbálhatták az egyenruhához tartozó kiegészítőket például a bilincset, vagy a golyóálló mellényt. A különböző állomáshelyek közötti szünetekben a kunszentmártoni óvoda tízóraival vendégelte meg a gyerekeket és egy színvonalasan összeállított bábelőadással szórakoztatta őket.

A vetélkedő zárásaként a gyerekek egy rendőrautót formázó tortát, oklevelet, ajándékcsomagot kaptak, mely sok hasznos közlekedéssel kapcsolatos információs anyagot tartalmazott. A lakiteleki óvodások a közlekedési táblák felismerésében bizonyultak a legügyesebbnek, és a vetélkedő állomáshelyein is maximális pontszámokat szereztek.