1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Hozzátartozókkal találkozó Lakiteleken

Hozzátartozói találkozót szervezett a lakiteleki gondozási központ. Nem csak a bentlakók, hanem a nappali foglalkoztatást igénybe vevők családtagjai is részt vehettek az összejövetelen.

 

Az új szárny előtti járólapos részen asztalok mellett foglaltak helyet a gondozottak és hozzátartozóik. A megjelenteket Madari Andor alpolgármester köszöntötte, majd Tigyi Istvánné intézményvezető számolt be a Gondozási Központ munkájáról. Beszélt az intézmény működéséről, a központi finanszírozásról, az intézmény működését érintő szabályokról, azok változásairól, a térítési díjakról és megállapításának szabályairól, a jövőbeni tervekről és az önkormányzat támogatásáról. Amint az elmondta, a gondozottaknak második otthona lett az intézmény. A dolgozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát, és semmiben se legyen hiánya. Hangoztatta, hogy az itt élőknek fontos az, hogy a közösség jól működjön, de fontos az is, hogy akik életük utolsó időszakát itt élik le, nyugalomban és békességben tehessék meg. Hozzátette még, hogy ezt az időszakot szeretnék megszépíteni. Bilus Zoltánné vezetőápoló arra hívta fel a figyelmet, hogy akinek valamilyen problémája van, az nyugodtan forduljon hozzá vagy az intézmény vezetőjéhez. A beszédek után Bagi Ferenc plébános szentelte meg az épületet.

Ezt követően az intézmény dolgozói által készített babgulyást szolgálták fel, majd utána pedig rizskókot, amit a Laki-Konyha Kft. készített. Sajnálatos módon az ebéd végére az eső is eleredt, így a gondozottak és a hozzátartozóik bevonultak a nem régen átadott új épületszárnyba. Itt Móczáné Tombácz Edit pszichológus, az intézmény dolgozója köszöntötte a jelenlévőket, és bejelentette, hogy kis műsorral készültek a találkozóra. A lakók közül többen is szavaltak, énekeltek, és „külsősök” is Dr. Fincziczky Sándorné és a Faragó testvérek adtak műsort, sőt az intézményben dolgozó Kasztel Anita és Tigyi Istvánné is egy-egy verssel színesítette a programot. Az intézményvezetője azt kívánta mindenkinek, hogy jövőre mindenkivel találkozzanak ugyan itt.