1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Óvodás ballagás után családi nap Tiszaalpáron

Nem csak az óvodások, de a szülők életében is nagy jelentőségű nap az, amikor a nagycsoportosok elbúcsúznak az óvodától. A Tiszaalpári Tündérrózsa Óvodában a ballagást egybekötik a családi nappal.

 

Pénteken délelőtt nagy jövés-menés volt az óvodában. Ezúttal nem csak a gyerekek, de szülők, nagyszülők is beléptek az intézmény kapuján. Nem is csoda, mert ekkor tartották a nagycsoportosok ballagását, ami után jó hangulatú családi napon vehetett részt mindenki. A nagycsoportosok ősszel már nem az óvoda, hanem az iskola kapuján fognak majd kopogtatni. Ilyenkor természetesen ünneplőbe öltözik mindenki, hiszen három év után hagyják ott a gyerekek azt az intézményt, ahol sok mindent megtanultak. A csoportok kis műsorral készültek, meglepve ezzel a szülőket. Villogtak a fényképezőgépek, vették a kamerák a műsort, mindenki meg akarta valamilyen formában örökíteni a gyerekek első ballagását. Változatos programot mutattak be a csoportok, aminek a végén tarisznyával a hátukon, elbúcsúztak a nagycsoportosok.

Ezzel azonban nem ért véget a program. Az intézményben hagyomány, hogy a ballagási ünnepséget összekötik családi nappal. Az óvoda udvarán lévő kemencébe, már jó előre begyújtottak, ahol kenyérlángost sütöttek, amit különböző ízesítéssel lehetett megkóstolni. A szülők is főztek finomabbnál finomabb ételeket. Egy fajta összekovácsolódás is ez a rendezvény Tiszaalpáron. A programot színesítették a Langaléta Garabonciások. Műsorukon nem csak a gyerekek, de a szülők is jól szórakoztak. Programjukba bevonták a nézőket is. Hatalmas sikert arattak. A műsoruk befejezése után, különböző játékokban vehettek részt a gyerekek és szüleik. Állomásokról állomásokra jártak, ahol változatos feladatokat kellett teljesíteniük, amin mindenki jól szórakozott. A nap folyamán a zenéről Kerekes András gondoskodott. Ebéd után még többen ott maradtak. A szülők beszélgetéssel, a gyerekek további játékkal töltötték el az időt.