1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A törvény előírásainak megfelelően végzik munkájukat

Közgyűlést tartott a lakiteleki polgárőr egyesület, ahol Madari Róbert elnök beszámolt az előző évben végzett munkáról.

 

A hagyományokhoz híven terített asztal mellett zajlott a közgyűlés. A beszámolóban elhangzott, hogy a polgárőrök, törvény előírásainak szellemében végzik önkéntes munkájukat Lakitelek lakosai szubjektív biztonságérzetének javítása, a település jó közbiztonságának fenntartása érdekében. Együttműködési megállapodást írtak alá a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal, mert annak hiányában a polgárőr egyesület nem végezheti tevékenységét. A környező települések polgárőr egyesületeivel is megállapodást kötöttek, mivel polgárőr egyesület csak a székhelye szerinti, illetve azzal határos településen végezheti figyelő, jelző, bűnmegelőzési tevékenységét. A lovas polgárőrök leginkább a külterületen járőröznek, de óhatatlanul is igénybe veszik a „szomszédok” útjait. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének megkeresése alapján szándéknyilatkozatot tettek annak érdekében, hogy elősegítik a rendőrségnek a tanyán és külterületen élő magányos és idős állampolgárok biztonságának fenntartása érdekében végzett tevékenységét.

A polgárőrség taglétszáma folyamatosan változó, de évek óta 70-75 fő közé tehető. Igyekeznek újabb és újabb tagokat bevonni a munkában, Az elmúlt évben a Lakitelek Közbiztonságáért Alapítvány jóvoltából új, egységes, minőségi kivitelű alkalmi pólót kaptak az egyesület tagjai, és új láthatósági mellényt is vásároltak. A polgárőrök minden éjjel szolgálatot teljesítenek, és szinte valamennyi helyi program biztosításában részt vesznek. Madari Róbert megköszönte valamennyi tagnak az éves, lelkiismeretes munkáját.

Az egyesület jelenlévő tagjai meghallgatták azt a telefonbeszélgetést, amikor egy ismeretlen telefonáló felhívta 112-es telefonszámot és azon bejelentette, hogy bomba robban a kecskeméti Mercedes gyárban. A tettes a lakiteleki posta előtt lévő nyilvános fülkéből telefonált. A magnóra felvett beszélgetést több alkalommal is lejátszották, hátha valakinek ismerős lehet a hang. Arra lehetett következtetni, hogy egy középkorú, vagy idősebb férfi lehetett a telefonáló. A közgyűlés végén a Lakitelek Közbiztonságért Alapítvány vacsorára hívta meg az egyesület tagjait.