1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Fogatok küzdöttek a helyezésekért Tiszakécskén

Népes közönség volt kíváncsi arra, milyen lesz a 24. Lovas nap Tiszakécskén. Jól előkészített pályán, húsz akadályt kellett a kettes fogatoknak teljesíteniük, minél rövidebb idő alatt, verő hiba nélkül.

 

Nem csak a környékről, de a határon túlról Szlovákiából is érkeztek fogatok, hogy részt vegyenek a versenyben. Délelőtt először a póni, majd a nagy kettes fogatok versenyére került sor. A hajtók között voltak fiatalok, akik még kevés tapasztalattal rendelkeznek, de olyanok is, akik már régóta ülnek a bakon. Összesen harminc fogat küzdött az elsőségért. Délben a Nagy Tisza együttes tánccsoportja szórakoztatta a nézőket és különböző lovas bemutatókat is tartottak. Az egyik leglátványosabb program a póni munkafogatok versenye volt. A szervezők érdekes és különleges feladatokat találtak ki. A rajt után fát kellett felpakolni a kocsira, majd a segédhajtónak egy felfüggesztett virslit kellett megennie úgy, hogy kézzel nem érhetett hozzá. Ezt követően a fát le kellett pakolni, a segédhajtó kalapjába pedig tíz tojást kellett beletenni, ami után egy pohár sört, vagy kólát kellett meginni hajtónak és segédhajtónak egyaránt. A tojást vissza kellett vinni, három vödör vizet viszont fel kellett venni. Ami után következett a palacsintaevés. Amikor ezt is befejezték vissza kellett vinni a vizet, de megmértek, hogy mennyi lötyögött ki belőle, csak ezután lehetett vágtatni a cél felé. Délután újabb akadályhajtáson vehettek részt a fogatok. De a polgármesterek és alpolgármesterek is bakra ültek. Nem maradt el a főző verseny sem, amit Kusztos István és felesége, valamint Bekőné Lovas Márta zsűrizett.

Eredmények: Póni fogatok: 1. Tóth Molnár Máté (Tiszakécske), 2. Karai Attila (Kocsér), 3. Vida-Filus Milán (Orgovány). Nagy kettes fogatok, C kategória: 1. Vida Filus Szabolcs (Orgovány), 2. Besze Károly (Szabadszállás), 3. Sike Ferenc (Tiszaföldvár). Szabadidős Lovas Fogatok: 1. Németh László (Tiszaalpár), 2. Bodor Ádám (Tiszaalpár), 3. Molnár Elek (Tiszakécske). Polgármesterek: 1. Dr. Lóczi Boglárka (Orgovány), 2. Balogh Károly (Helvécia), 3. Szabó Gellért (Szentkirály). A póni munkafogatok versenyét Karai Antal és Karai Attila nyerte.

Főző verseny, levesek: 1. Vitézi rend csapata (Jelenfi Imre, Baranyi Ernő), - tárkonyos raguleves, 2. Sonkoly Ferenc - babgulyás, 3. Fejedelmi Pékség – (Rácz József) palóc gulyás. Pörkölt: 1. Ország Jánosné - pulykakakas java,

2. Mihályi család - kakaspörkölt nokedlivel. Tészták: 1. Ráczné Edit - mini palacsinta, 2. Sonkoly Ferenc - óriás palacsinta, 3. Vitézi rend csapata - Jelenfi Imre - tejes pite. Külön kategória: 1. Református Kollégium 9. osztálya - öreg lebbencs, 2. Vitézi rend csapata - (Jelenfi Imre, Baranyi Ernő) - töltött káposzta.