1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Négy csillagos szálloda nyílt Tiszakécskén

Június 25-én délben Tiszakécskén, a folyamatosan fejlődő Tisza-parti Termálfürdőben megnyílt a dél-alföldi régió legújabb, négycsillagos szállodája. A Dél-alföldi Operatív Program segítségével megvalósuló, több mint egy milliárd forintos fejlesztés keretében megépült Barack Thermal Hotel & Spa**** kényelmes szobáival, a legújabb elvárásoknak is megfelelő konferenciahelyiségeivel, wellness- és egészségügyi szolgáltatásaival ideális úti cél a pihenésre vágyóknak, a gyógyulást keresőknek és az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek.

 

A médiák képviselői, az építők, és a meghívott vendégek, közel százötvenen vettek részt a megnyitó ünnepségen. A bejárati ajtónál kifeszített nemzeti színű szalagot mielőtt átvágta volna Szabó Éva tulajdonos és Kovács Ernő polgármester, Jávorka Lajos plébános szentelte meg az épületet. Ben a konferencia teremben Kovács Ernő adta át a használatba vételi engedélyt Szabó Évának. A polgármester elmondta, hogy a fürdő folyamatosan fejlődött az elmúlt évek alatt. A mostani beruházás pedig újabb nagy teljesítménye a Szabó családnak, akik 1999 óta, mint tulajdonosok működtetik a fürdőt.

Szabó Éva megnyitó beszédében bejelentette, hogy megérett a barack. Ezzel arra utalt, hogy rövid, mindössze tíz hónap alatt készült el Barack Thermal Hotel & Spa. A nevét pedig azért kapta a barackról, mert Tiszakécske határában őshonos a rózsabarack. A mintegy háromezer négyzetméteres légkondicionált hotelben ötven szobával várják a vendégeket, A standard szobák mellett kihúzható kanapéval, a vendéget kávé- és tea bekészítéssel váró standard plusz szobákat, valamint a gyerekek számára is külön hálórészt biztosító családi szobákat is lehet találni. Két lakosztályt is kialakítottak infraszaunával és masszázskáddal, sőt, az egyiknek a hatalmas teraszán jakuzzi teszi teljessé a kényeztető feltöltődést. A fürdő épületeihez hasonlóan a szálloda fűtését is a termálenergia hasznosításával valósították meg. Szakmai tréning, csapatépítő rendezvény, komoly vagy éppen könnyed eszmecserék, tematikus előadások, családi események, gálavacsorák helyszínéül szolgálhat a hotel 150 fő befogadóképességű konferenciaterme és két, leválasztható szekcióterme. A légkondicionált, természetes megvilágítású termek, a kor követelményének megfelelő technikai háttér és a professzionális konyhai szolgáltatások ideális körülményeket biztosítanak a munkához és az ünnepléshez is. A szálloda szolgáltatásai nem merülnek ki ebben, mert igény esetén a programok megtervezésében és megszervezésében is segítséget nyújtanak.

Kevés hazai hotel állíthatja magáról, hogy gyógy-, élmény- és úszómedencéi mellett még természetes vizes strandolási lehetőséggel is várja a vendégeit. A tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa-ban a fürdőzés szerelmesei számára igazi paradicsomi körülményeket teremtettek. Családias hangulattal, számos wellness- és spa szolgáltatással, sportolási lehetőséggel várják a vendégeket. A különleges testkezelések és masszázsok segítenek elfeledni a mindennapi terhek okozta kellemetlen tüneteket.

A szálloda július elsejétől egész évben várja a rövidebb vagy hosszabb időszakra érkező, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást kereső vendégeket is. A hotel egészségügyi részlegén a reumatológiai és ortopédiai panaszok kezelése mellett belgyógyászati, bőrgyógyászati valamint angiológiai szakrendelésen fogadják a betegeket és azokat, akik törődve önmaguk egészségével állapotfelmérésre érkeznek. Ez utóbbi, az angiológiai ellátás, a térségben egyedi lehetőséget teremt az érrendszeri betegségekben szenvedők kezeléséhez.

A szálloda nevét is adó gyümölcs a konyhai kínálat kialakításában is fontos szerepet kapott. A környezettudatos szemlélet a konyha működésének egyik alappillére. Igyekeznek friss, helyi alapanyagokat használni a főzéshez.

A most megvalósult beruházás, a négycsillagos hotel 40 új munkahelyet teremtett, ezzel is segítve a szakképzett munkaerő helyben tartását. A beszállítói lehetőségek bővítésével a helyi gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul. A szálloda megépülése fontos lépés Tiszakécske turizmusának fellendítésében, erősítve a város belföldi és nemzetközi versenyképességét. Szabó Éva reményét fejezte ki, hogy a hotel működése jelentősen hozzájárul Tiszakécske és környéke turizmusának fellendítéséhez. Csapatával azon fog dolgozni, hogy egyre többen megismerjék Tiszakécskét és a város meg tudja erősíteni idegenforgalmi pozícióját a régióban.