1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Retrot táncoltak a nyárlőrinci lányok

Fekete fehér pöttyös szoknya, hozzá hasonló színű és mintázatú felső rész, és már kész is retro hangulat. Ez jellemezte a nyárlőrinci tánctábort.

 

Szekeres Ágnes évekkel ezelőtt beleszeretett a táncba. Képezte magát és mára már sikerült olyan eredményeket elérnie, amire felkapják a fejüket nem csak helybéliek, de a szakma iránt érdeklődők is. Több színházi produkcióban kamatoztatta tehetségét, és számos helyi rendezvényen is fellépett. Szerette volna átadni tudást a fiatalabb nemzedéknek is, ezért folyamatosan képezi a tánc iránt érdeklődőket. Nagy szívfájdalma az, hogy ez iránt csak a lányok érdeklődnek, fiúkat nem lehet fellelni óráin. Már nem első ízben rendezi meg tánctáborát a községben. A mostani táborban hat általános iskolás lány vállalta azt, hogy megmutatja, mit tanult az elmúlt időszakban. – Pöttyösnek neveztük el táborunkat, mert retro zenékre tanuljuk a táncokat. A tanultakat természetesen bemutatjuk rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, akik eljönnek az általános iskola aulájába, hogy megnézzék, mit tudnak a gyerekek. A tanévben minden héten tartok táncpróbát, ez annak a munkának a megkoronázása.

A diákoknak nem kell a táborért fizetni, egyedül az ebédet kell finanszírozni, de erre összedobják a pénzt. Az is előfordult, hogy Szekeres Ágiéknál szalonnát sütöttek. Sajnálatos módon a fiúk nem éreznek késztetést az ilyen irányú tánc iránt, így csak lányok járnak a próbákra. A tábor alatt ezúttal csak retro táncot tanultak, a Hungária együttes zenéjére táncoltak, de egy kicsi modern tánc is belefért, amit szintén bemutattak a szülőknek. A lányok, akik megmutatták tánc tudásukat: Nyúl Bianka, Golovics Lilla, Golovics Alíz, Bálint Antónia, Farkas Dorina és Hamar Evelin.