1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Fesztivál nem csak felnőtteknek

A Széna vagy Szalma fesztivál második napján Lakiteleken a Holt-Tisza partján, sok program közül választhattak az érdeklődők.

 

A szervezők nem titkolt szándéka az volt, hogy a gyerekeknek is élmény nyújtsanak. Ismerkedjenek meg régi hagyományos játékokkal, amit természetesen kis is próbálhattak. Megsimogathatták az állatokat, és galambröptetést is láthattak. Előtte természetesen előadást hallhattak a galambok ellenségeiről, a patkányról, görényről és a nyestről. Megfejthették, megismerhették a gyógynövények, fűszernövények titkait, és megtudhatták, hogy mis is az a vajákolás. A Magyar Vándor-ló Egyesület jóvoltából lovagolhattak, megnézhették a parasztudvart, és bemehettek a szalmalabirintusba is. A helyi értékeket pedig a felállított jurtában tekinthették meg. Mind eközben a színpad előtt bemutatkozott a Lakiteleki Tűzoltó Fúvószenekar. Őket követte, már a színpadon a Presszó Tangó Libidó, a Cabaret Medrano, a Fókatelep és a Gypo Cirkus. Az estét a Guca Partyzans Brass Band zárta.

Egész nap folyamán magyar kézművesek, őstermelők, biogazdák termékeiből lehetett vásárolni. Természetesen lehetett kóstolni pálinkát, magyar és cseh sört, Balaton felvidéki bort, lángost, kenyérlángos, fánkot, hurkát, kolbászt, pecsenyét.