1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Pénzügyőr zenekar játszott a piacon

A Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) pénzügyőr fúvószenekara játszott ismét a lakiteleki piacon szerda reggel.

Az országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekart negyedik alkalommal hívta meg a Lakitelek Népfőiskola, hogy pihentető csapatépítő táborban vegyenek részt. A három napos tréning mindennapi része a közös zenélés, gyakorlás Kapi-Horváth Ferenc vezetőkarmester és Nyers Alex karmester irányításával. Miért is ne szórakoztathatná a pénzügyőr zenekar – egyenruhájukkal is magukra irányítva a figyelmet – a helybéli lakosoknak, ahol szerdánként a legtöbben megfordulnak. A piacon, ahol mindenkinek jut egy kis ideje egymással szót váltani.

A zenekar a Jászkun indulóval vonult be a piactérre. A fegyelmezett és összeszokott zenei játék éppúgy elnyerte ismét a vásárlók, őstermelők és árusok tiszteletét, mint az előző években. Most már nem kelltettek akkora riadt zsongást a piactéren az egyenruhában megjelenő pénzügyőrök, mint az első alkalommal, amikor sokan azt hitték, hogy ellenőrizni mentek. Most már tudták és várták a közkedvelt dallamokat, eladók és vásárlók. A piac lüktetése, zsongása lecsendesedett, a kereskedelem megfeneklett mindaddig, amíg játszott a zenekar. Voltak, akik a távolból halva a zenét, igyekeztek a piacra, hogy még inkább megismerhessék a zenekart. A zenekart, amely néhány percben kiragadta a jelenlévőket a mindennapok szürkeségéből, és új élményekkel és érzésekkel tette gazdagabbá a szerdai piacok életeseményeit.

Jövőre is visszavárjuk a zenekart- hangzott az árusok és vásárlók egybefüggő kérése a távozó zenekar felé. Délután a népfőiskolán táborozó kárpátaljai gyerekek előtt is felléptek az egyenruhások, nagy sikerrel.