1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Ezüstminősítés az országos döntőben

Ezüstminősítést szerzett Fekete Attila az országos nyugdíjas ki mit tudon, ahol ének kategóriában indult. A nyárlőrinci versenyző egyedüli fogyatékosként vett részt a versenyen.

 
 

A napokban Keszthelyen rendezték meg a nyugdíjasok országos ki mit tud versenyét a három napos programban kétszáznegyvenegy versenyző mérettette meg magát különböző kategóriákban. Megyénkből két kórus és egy szóló énekes vehetett részt a versenyen. A csengődi Dankó Pista férfikórus arany, a kecskeméti Nyitnikék Népdalkör, és a nyárlőrinci Fekete Attila pedig ezüstminősítést szerzett,

 
 

Fekete Attila nyárlőrinci látássérült zenész ezúttal ének kategóriában indult. Először a megyei versenyen, majd pedig az országos középdöntőn jutott túl, és bejutott az országos döntőbe, amit Keszthelyen rendeztek. Országos szinten összesen hét középdöntőt bonyolítottak le, mert olyan sokan értek el jó eredményt. Az egyik legnépesebb kategória a szólóénekes volt összesen hatvanheten léptek színpadra. Közülük tizenhatan jutottak az országos döntőbe. Fekete Attila egyedüli fogyatékosként ezüstminősítést szerezett. (Atilla egy közúti baleset következtében, veszítette el szeme világát.) – A három napig tartó verseny első napján hetedikként léptem fel – meséli Attila. A Piramis együttestől a Szállj fel magasra című dalt énekeltem. Jobb volt az elején színpadra állni, mert legalább nem kellett annyit idegeskedni, mert azért egy egészséges drukk azért minden fellépésnél van az emberben, hiába énekelek és zenélek már több éve. Nagyon jó volt a technika, kontroll hangfalt is alkalmaztak, ami sokat jelentett. Utána meg tudtam nézni a több mint száz produkciót. Fekete Attila jelentkezett a ParaSzuperSztárra is ami a fogyatékossággal élő emberek tehetségkutató versenye, és bejutott az októberi budapesti elődöntőbe.