1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Sportcentrum épül Tiszakécskén egymilliárd forintból

Egymilliárd forintos beruházás valósulhat meg hamarosan Tiszakécskén. Az összeget egy sportcentrum kialakítására fordítanák.

Tizenkét évvel ezelőtt NB I-es labdarúgó csapata volt Tiszakécskének. Igaz, csak egy bajnoki szezont játszottak, mert utána kiestek. Azóta főleg a megyei II. illetve I. osztályban játszottak, illetve játszanak most is. Akkor épült egy lelátó, amit nem fejeztek be. Most azt tervezik, hogy nem csak befejezik, hanem új pályákat is építenek, a nagyon jó talajú füves pálya mellé. – Minden felújításra kerül, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi pálya mellett lesz egy füves, nem teljes méretű gyakorló pálya, egy nagy műfüves, egy kisméretű fedett műfüves pálya, és két teniszpálya –tájékoztatta lapunkat Tóth János a Tiszakécske Városi Sportegyesület elnöke. A jelenleg lőtérként funkcionáló épületet elbontjuk, annak a helyén lesz a gyakorlópálya. A centerpályának a talajcseréjét is meg akarjuk valósítani. A lelátót befednénk és alatta lennének az öltözők, mint ahogyan az a korábbi tervekben is szerepelt. A szemközti lelátó megmaradna, de az aszfaltos kézilabda pályát is elbontanánk. Egy igazi sportcentrumot szeretnénk kialakítani. A szükséges pénz meg van hozzá, az MLSZ engedélyére várunk, ami legkésőbb szeptemberben érkezhet meg. A kiemelt beruházás közel egymilliárd forintba fog kerülni. Úgy gondolom, hogy a kivitelezést egy év alatt be lehet fejezni. A jelenlegi öltöző tetőszerkezetének felújítására korábban nyertünk pályázatot, amit 2015. június 30-ig kell befejezni. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy a fiatal, tehetséges gyerekeket a környezetünkből idecsábítsuk. Minden korosztályú labdarúgó csapatot szeretnénk foglalkoztatni, ezért is lenne szükség a sportcentrumra – mondta Tóth János.

Egy ilyen nagy beruházás következményeként felmerül a kérdés, hogy egy megyei I. osztályú csapatnak, miért van szükség ilyen sportcentrumra. Tóth János erre azt válaszolta, hogy azt szeretnék, ha a városnak NB III-as csapata lenne. Egyelőre nem bírtak még úgy igazolni, ahogyan szerették volna, de legkésőbb három éven belül magasabb osztályban akarnak játszani. A jelenlegi játékosállománnyal erre nem lennénk képesek, de dolgoznak azon, hogy hat meghatározó játékost: kapust, söprögetőt, beállóst, középső középpályást, centert és szélsőt igazoljanak. Az új bajnokságra már a helyi Ézsiás Gábor edző irányításával készülnek a játékosok.