1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Megkezdődött a Sakkozó Magyarok Találkozója

A Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóját már XIX. alkalommal rendezi meg a Lakitelek Népfőiskola. Ezúttal is sokan érkeztek a határon túlról is.

 

A hétfőn kilenc órakor kezdődő megnyitón először a Himnuszt énekelték el a versenyzők. A megjelenteket Seres László a megyei sakkszövetség főtitkára köszöntötte, majd Lenkei Róbert a népfőiskola munkatársa hívta fel a versenyzők figyelmét néhány praktikus dologra, ami a népfőiskolán történik. Seres László és Lenkei Róbert is beszélt arról, hogy az elkövetkezendő évben lesz a huszadik jubileumi találkozó, amit természetesen szeretnének megrendezni. Akkora már minden valószínűség szerint kész lesz az a három csillagos szálloda is, amiben el tudják majd szállásolni a versenyzőket. Lenkei Róbert felhívta arra is a figyelmet, hogy Sinka Brigitta sakkmester csütörtökön délután szimultán ad. Arra kérte a versenyzőket, hogy minél többen játszanának a már nem éppen fiatal, de nagy tudású mesterrel, aki Guiness rekordot szeretne felállítani a szimultán játszással.

Lengyel Ferenc és Levay Sorin már két alkalommal győzött, a sakkozó magyarok találkozóján, így ha most is nyer egyikük, akkor örökre övé lehet a kupa. A kilencfordulós svájci rendszerű verseny augusztus 19-én ér véget. A hagyományokhoz híven, a gyerekek ezúttal is külön versenyt vívnak egymással.