1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Megyei polgárőrnapot tartottak Kunadacson

Tizennegyedik alkalommal gyűltek össze Bács-Kiskun megye polgárőrei augusztus 9-én, Kunadacson megyei polgárőrnapra. 37 egyesület, közel ötszáz polgárőre fogadta el a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Kunadacs Község Önkormányzata és a Kunadacsi Polgárőr Egyesület meghívását.

 

A hagyományosan a polgárőrnap részét képező horgászverseny már 6 órakor kezdetét vette.Szép környezetben, kellemes időjárás mellett 9 órakor ünnepélyes megnyitóval, ünnepi köszöntőkkel indult a polgárőrnap hivatalos programja.A napot megtisztelték jelenlétükkel: Bács-Kiskun Megye Kormánymegbízottja, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szakmai elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség Elnöke, a rendőrkapitányságok vezetői, polgármesterek. Az ünnepi köszöntők előtt, a betegsége miatt távol lévő Szabó Mihály úr, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének üzenetét hallgathatták meg a jelenlévők.

A köszöntőket követően a kiváló polgárőri munkájukért elismeréseket vehettek át polgárőrtársaink. Az OPSZ a polgárőr érdemkereszt arany fokozatával három, ezüst és bronz fokozatával négy-négy polgárőr munkáját ismerte el. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője öt polgárőrnek adott át elismerést. Több önkormányzat képviselője szintén ezen a helyen köszönte meg polgárőreinek a település érdekében végzett áldozatos munkáját.

A hivatalos részt követően a színpadot a zene vette át. A helyi és környékbeli együttesek, elő-adók műsora szórakoztatta a polgárőrnap résztvevőit. Az OPSZ Lovas Tagozatának jóvoltából az érdeklődők megismerkedhettek a tagozat munkájával, a gyerekek ingyenesen lovagolhattak. Egész nap ingyenesen íjászkodhattak, séta kocsikázhattak a résztvevők, és kirakodóvásár is várta a polgárőröket, a rendőrség kutyás bemutatóját is megtekinthették.

A résztevő egyesületek nevezhettek a saját részre főzött bográcsos ételekkel, melyeket szak-avatott zsűri bírált a főzőhelyeken. Versenyen kívül, a vendégek és a jelenlévő polgárőrök számára gulyáságyúban főzött babgulyást a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület.

Szintén hagyományosan a polgárőrnap keretében, immár tizedik alkalommal zajlott le a polgárőr közlekedésbiztonsági verseny megyei döntője, melynek első helyezettje képviseli Bács-Kiskun megyét az országos döntőn.

A nap utolsó mozzanataként ismét,hagyományosan kötélhúzásban is megküzdöttek egymással a feladatra vállalkozó egyesületek. A Solti Polgárőr Egyesület szervezésében lebonyolított „küzdelemben” három női és négy férfi, két gyermek csapat vett részt. A győzelmet mindkét felnőtt kategóriában a Solti Polgárőrség csapata nyerte meg.

A XIV. Bács-Kiskun Megyei Polgárőrnap résztvevői egy jó hangulatú, szórakoztató családi napon vehettek részt Kunadacson.

Madari Róbert BKMPSZSZ titkár