1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Repültek a halak Tiszaalpáron

Évente több versenyt rendez az Alpári Tisza Horgász Egyesület. Azért akad olyan is, amikor csak az egyesület tagjai dobhatják be horgaikat, hogy szerencsét próbáljanak.

 

Az elmúlt héten, szombaton már kora reggel gyülekeztek nem csak az indulók, de a hozzátartozók is. felnőttek, gyerekek egyaránt, hogy részt vegyenek a versenyben. Az egyesület vezetősége büszke arra, hogy nem csak nem felnőttek a tagjai, de gyerekek, és ifjúági korúak is. Ezúttal is minden korosztály képviseltette magát, és természetesen lányok és asszonyok is ott voltak a vízparton, hogy minél több halat fogjanak. A helyek kisorsolása után kezdődhetett a verseny. Az egyszerű, csupán hal szerető, és nem horgászó ember számára érthetetlen az, hogyan lehet órákat ülni a vízparton a fogás reményében, és vagy lesz kapás, vagy nem. És akkor, ha van kapás, még nem is biztos, hogy a szákba kerül a hal. Az ugyanis már a horgász ügyességén múlik, hogy sikerül-e partra szállítani a pikkelyest. Legtöbb esetben természetesen igen, de azért a horgászok arra is szokta panaszkodnak, hogy egy nagy hal akadt a horgukra, de nem sikerült kifogni. Az egyesület vezetősége, mindent megtett annak érdekében, hogy sikeres legyen a verseny, az nem rajtuk múlott, hogy nagy halak nem, csak kicsik akadtak a horgokra.

Addig, míg a nyolcvanegy horgász várta a kapást, három bográcsban is főtt a marhalábszár pörkölt. Mire befejeződött a halfogás, meg is főtt. A mérések után derült az ki, hogy ki volt a legeredményesebb. Mivel a Holt-Tiszában sok a törpeharcsa, az egyesület vezetősége úgy döntött, hogy a legtöbb törpeharcsát fogó versenyzőt is jutalmazza. A mérések során az is kiderült, hogy a halak repülni is tudnak. Akinek a fogását megmérték, azoknak a halait ugyanis visszadobták a vízbe. Csak úgy repültek vissza ahonnan kifogták őket. Persze nem nemes halakról volt szó. A verseny befejeztével az ebéd is elkészült, és mindenki jó étvággyal ehetett. Aki éhes maradt, az még repetázhatott. Igazi jó hangulatú versenyt varázsoltak a szervezők. Mindenki megelégedéssel távozhatott.

Eredmények, lányok: 1. Forgó Nikoletta 3170 gr, 2. Patai Adrienn 2000, 3. Ottó Dorina 1610. Nők: 1. Tóthné Dömötör Edit 3430 gr, 2. Hatvanyiné Boros Ildikó 1420, 3. Almási Szabó Józsefné 810. Fiúk: 1. Szabó János 2740 gr, 2. Popper Ádám 2010, 3. Takács János 1940. Ifjúságiak: 1. Réczi Ákos 3350 gr, 2. Tóth Gergely 3020, 3. Nező János 2530. Felnőtt férfiak: 1. Hódi Krisztián 4030 gr, 2. Hanó Mihály 3580, 3. Almási Szabó Árpád 2840. 65 év felettiek: 1. Hegedűs Deme Pál 3360gr, 2. Viglási Sándor 2290, 3. Góg József 1380. A legidősebb versenyző Mihalik Tibor volt. A legnagyobb halat Rédei Ottó fogta egy 620 gr-os süllőt. A legtöbb törpeharcsa pedig Almási Szabó Árpád szákjába került 1890 gr.