1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

XIX. alkalommal rendezték meg a Sakkozó Magyarok Találkozóját

A Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóját már XIX. alkalommal rendezték meg a Lakitelek Népfőiskolán. Ezúttal is érkeztek sportolók, a határon túlról is, hogy részt vegyenek a versenyen.

 

Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség főtitkára, a verseny főszervezője ezúttal is alapos munkát végzett. Felhívására most is sokan jöttek el. Örvendetes dolog, hogy egyre több olyan fiatal, még gyermekkorban lévő versenyző volt, aki úgy gondolta, hogy megméretteti magát a felnőttek között. A sakkban ugyanis lehetőség van erre. Nem számít a kor, nem számít az sem, hogy ki milyen nemű, mindenki egyenlő, csak a sakk tudása számít. Éppen ezért lehetséges az, hogy fiatalok is okozhatnak meglepetést. A találkozót kilencfordulós svájci rendszerben bonyolították le. Ez alapján dőlt el, hogy kié lesz a vándorkupa. Kikapcsolódásként tandem- és villám versenyek vártak a sportolókra, és természetesen különböző szabadidős programokban is részt vehettek.

Vannak olyan versenyzők, akik eddig minden alkalommal asztalhoz ültek. Bicskei Mihály (Magyarkanizsa), Donkó Mátyás (Kecskemét), és Szatmáry R. József (Munkács) mind a tizenkilenc alkalommal jelen volt a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok Találkozóján. A legtapasztaltabb versenyző Dán Ferenc volt, aki betöltötte 81. évét, a legfiatalabb pedig az öt éves Ilonczai Dóra és a hat éves Lieb Gergő. Mind a hárman Szatmárnémetiből érkeztek. A versenysorozat ezúttal is változatos és izgalmas volt, csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy kik végeznek az első három helyen. A bajnok ezúttal a szatmárnémetiből érkező Lévay Sorin lett, megelőzve a zentai Simonyi Zoltánt és a szintén zentai Juhász Bencét. A helyezetteknek a díjakat Lezsák Sándorné a népfőiskola igazgatója adta át, aki bejelentette, hogy jövőre a huszadik versenyt is megrendezik a népfőiskolán.