1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Kiállították helyi értékeiket

Helyi értékeink címmel nyílt kiállítás a lakiteleki művelődési házban. A tárlatot Gulyás Géza képzőművész nyitotta meg.

 

Rendhagyó módon zenével kezdődött a megnyitó a művelődési ház galériájában. 2008-ban volt utoljára ilyen jellegű kiállítás, amely a helyi értékeket mutatta be. A mostani kiállítás előtt a helyi értéktár bizottság minden lakiteleki értéket feltérképezett, és ez alapján kérték fel azokat az embereket, akik valamilyen különlegességben, alkotásban eltérnek az átlagtól. A mostani kiállítás sokszínű, hiszen közel harminc különböző szerző eszközeit, tárgyait, alkotásait állítottak ki a szervezők. A kreativitás mindenben megmutatkozik. – Mindenkinek stílusa, egyénisége van, de nem mindenki művész – mondta Gulyás Géza megnyitójában. Az válik művésszé, aki alkotásaiban a szent tüzet meg tudja mutatni abban, amit csinál. Természetesen több az amatőr alkotó, mint a művész, de minden megnyilvánulást tiszteletben kell tartani. Ez a kiállítás nem képzőművészeti kiállítás, hanem az emberek szeretetének a megnyilvánulása – fogalmazott Gulyás Géza.

Lendvainé dr. Erki Mária a helyi értéktár bizottság elnöke elmondta, hogy a kiállítást Czinege Edit rendezte be. Segítségére volt Gulyás Géza és Lisztes János. Hozzá tette még, hogy minden lakitelekinek kötelessége híresztelni, hogy a községnek van múltja, jelene, és ez által lesz jövője is. A kiállítást szeptember 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Addig, míg a művelődési házban a kiállítást megnyitották az előtte lévő parkban a gyerekek felszabadultan játszottak, szórakoztak.