1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Fogatok versenyeztek Tiszaalpáron

Nem csak Bács-Kiskunból, de Békés és Pest megyéből is érkeztek fogatok az ötödik alkalommal megrendezett tiszaalpári lovas napra. Kitűnő, környezetben jó talajú pályán, kellett a fogatoknak az akadályokat teljesíteni.

 

A különböző kategóriákban összesen harmincegy fogat nevezett be, az elmúlt hétvégén, szombaton megrendezett versenyre, hogy eldöntsék, ki a legjobb. A délelőtti programban összesen tizennégy akadályon kellett keresztül menni a fogatoknak, lehetőleg hibátlanul. Délután már nehezebb volt a feladat, mert akkor már húsz akadály várt a versenyzőkre. Addig, míg az indulók szórakoztatták a közönséget, a bográcsokban különböző ételeket főztek. A szervezők ugyanis főzőversenyt is hirdettek. Nem csak bográcsokban, de tárcsán is sültek a húsok, sőt még egy egész malacot is megsütöttek. Az ebéd után ismét a fogatok játszották a főszerepet, amikor is vadászhajtásban mérték össze tudásukat.

Eredmények, akadályhajtás, kettes fogatok C kategória: 1. Czakó Attila (Kiskunmajsa), 2. Kiss Sándor (Vecsés), 3. Szabó Lajos (Remonda). Póni kettes: 1. Balla Evelin (Fábiánsebestyén), 2. Ifj. Polyoka András (Kecskemét), 3. Karai Antal (Tiszakécske). Egyes fogat: 1. Nagy Gábor, 2. Ifj. Czirkos István, 3. Varjú Attila (mind három Fülöpháza). Kettes fogatok, szabadidős kategória: 1. Czakó Tibor (Kiskunmajsa), 2. Bibok Károly, 3. Bodor Ádám (mind kettő Tiszaalpár).