1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Tűzesetek és műszaki mentések az elmúlt hétvégén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szombaton hajnalban Kecskemét közelében, az 5-ös számú főút 95-ös kilométerszelvényénél egy személyautó árokba borult. A balesetben nem sérült meg senki. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet kézi erővel kerekeire állították, majd áramtalanították.

Kecskeméten, a Sutus soron egy személyautó csomagterében ruhaneműk égtek szombaton hajnalban. A helyszínen lévők a tüzet porral oltóval eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd az utómunkálatokat egy vízsugárral elvégezték.

Szombaton délelőtt Kecskemét, Törökfáiban egy családi ház tíz négyzetméteres helyisége, valamint a mellette lévő ebédlő födémszerkezete égett húsz négyzetméteres területen. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakók elhelyezése megoldott.

Szombaton délben tűzesethez riasztották a kalocsai és a solti hivatásos, valamint a hartai önkéntes tűzoltókat. Harta, Nagykékes pusztán egy hetven négyzetméter alapterületű, három helyiségből álló, főépülettel egybeépített melléképületben csaptak fel a lángok. A tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Az oltási munkálatok közben két gázpalackot hoztak ki az épületből, melyeket visszahűtöttek. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap kora este az 53-as számú főút és a Hartai út kereszteződésében két személyautó ütközött össze. A balesetben három ember megsérült. A solti és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók az egyik sérültet kézi erővel szabadítottá ki az autóból, majd átadták a mentőknek.

A hétvégén a gépjárműforgalmat akadályozó megdőlt fa miatt 2 állampolgári bejelentés érkezett. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. Egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.