1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A FIFA 2014 ÉVI FAIR PLAY VILÁGNAPJA 2014 szeptember 1-9.

A világ egyesül a Fair Play szellemében.


A Magyar Labdarúgó Szövetség és annak elnöke Dr. Csányi Sándor úr felhívással fordul az ország valamennyi labdarúgójához, játékvezetőjéhez, sportvezetőjéhez és nézőjéhez, hogy segítsék elő a Fair Play szellemét a FIFA Fair Play világnapja alkalmából!

 

A FIFA tizennyolcadik Fair Play napjait a hivatalos nemzetközi mérkőzések szakaszában szeptember 1-9. között tartja. Ez a kezdeményezés a FIFA elnökének Joseph S. Blatter úrnak személyes támogatását élvezi.

„Sportágunkban a Fair Play alapvető fontosságú mindazok számára, akik a labdarúgásban részt vesznek!” - nyilatkozta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. „Ébren kell tartanunk a sportszerű szellemet és szüntelenül fáradoznunk kell annak előmozdításán. Felhívjuk Magyarország valamennyi szurkolóját, hogy segítsen a FIFA Fair Play napjának sikeres megünneplésében.”

Blatter elnök úr, felismerve a fair play alapvető szerepét, szükségesnek tartja annak minden sport tevékenységben való alkalmazását, beleértve a gyermekek sportját. „A gyermekeknek erős értékekre van szükségük, amelyek mentén felnőnek. A labdarúgás, mint csapatsport, ráébreszti őket, milyen fontos a fegyelem, a tisztelet, a csapatszellem és a fair play, a játékban és az életben egyaránt. A FIFA Fair Play mozgalma nem korlátozódik a játéktérre. A FIFA ezt a szellemet a társadalomra is ki akarja terjeszteni és ezt jövőnkkel, a gyermekekkel kezdeni.”

Most a FIFA tizennyolcadik Fair Play napját ünnepeljük, 1997 évi bevezetése óta. Az előző években országok sokaságában ünnepelték meg ezt a napot a szabadidősporttól az élvonalig, helyi kezdeményezések sokaságával.