1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

A tűzoltókért szólt a harang

A Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen végrehajtott terrorista támadás áldozataira tiszteletadással emlékeztek Bács-Kiskun megye tűzoltóságai. Az állomány és a tűzoltószerek felsorakoztak a tűzoltóságok szertárai előtt és az első gép 8 óra 46 perckor (magyar idő szerint 14 óra 46 perckor) történt becsapódásának időpontjában egy perces szirénázással emlékeztek.

 

A Kecskeméti és a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon ünnepélyes szolgálatváltással emlékeztek meg a tizenhárom évvel ezelőtt történt New York-i terrortámadás áldozataira. Ezen a két tűzoltó-parancsnokságon egy-egy harangláb áll, egy emlékmű, melyben elhelyezték a World Trade Center tartóoszlopának egy darabját. Az acéldarabokat az Amerikai Nagykövetség adományozta 2012-ben az említett két tűzoltóságnak. Az ünnepélyes szolgálatváltáson megszólaló harangok a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzoltók emlékére szóltak. A tűzoltó társadalom már sokszor bizonyította honfitársainak, hogy rájuk mindig számíthatnak a bajban. Ez a nap emléket állít mindazoknak, akik e nemes küzdelemnek szentelték életüket.

Tizenhárom évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én New Yorkban terrortámadás következtében elhunyt közel 3000 ember, köztük 343 szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzoltó volt. Szeptember 11-én rájuk és valamennyi szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltóra emlékeztek.

Fotók: Kovács Andrea tű. hadnagy és Kecskemét Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság