1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Az elmúlt hétvégén történt események

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken kora reggel, az 53-as főút 31-es kilométerszelvénynél egy kisteherautó árokba hajtott és fának ütközött. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a járművet egy erőgép segítségével kihúzták.

Kiskunfélegyháza külterületén egy negyven négyzetméteres lakóépületből füst szivárgott, pénteken kora délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett behatoltak a füsttel telítődött épületbe és egy embert kihoztak, aki a mentők megállapítása szerint elhunyt. A tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt az épületben. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Szombaton Kecskemét és Jakabszállás között, 54-es főút 10-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű felborult. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Szombaton kora délután Császártöltésen, a Keceli úton földmunkavégzés közben egy gázvezeték megsérült. A keceli önkormányzati, a keceli és a császártöltési önkéntes tűzoltók biztonsági okokból a gázszivárgás körzetében a területet lezárták, és vízsugár védelme mellett biztosították a helyszínt. Az érintett területen húsz embernek kellett elhagynia az otthonát. Személyi sérülés nem történt. A gázszolgáltató munkatársai a szivárgást megszüntették, a lakók visszatérhettek otthonaikba. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végez a további hatósági eljárás lefolytatása céljából.

Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között megsérült egy 7 bar nyomású gázvezeték, melynek következtében gázoszlop tört fel a földből szombaton kora délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral biztosították a helyszínt, biztonsági okokból egy ember hagyta el az otthonát. A gázszolgáltató szakemberei a hibát kijavították. A helyszínen a vasútforgalmat 3 órára leállították.

Szombaton kora este Kiskunhalason egy traktor felborult. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy sérültet adtak át a mentőknek, majd a traktort kerekeire állították és áramtalanították.

Közlekedési balesethez riasztották a kiskunhalasi hivatásos, a kiskunmajsai és a csólyospálosi önkéntes tűzoltókat szombatról vasárnapra virradóra. Kiskunmajsa külterületén egy személygépkocsi fejtetőre borult. Egy sérültet a mentők a helyszínről elszállítottak. A tűzoltók áramtalanították a járművet.

Vasárnap délelőtt Bácsbokodon, a Borsodi úton egy személygépjármű árokba csúszott és felborult. A járműben négyen utaztak, valamennyien sértetlenül kiszálltak az autóból. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amit egy erőgép vontatta ki az árokból.

A hétvégén egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.