1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Lakiteleki pályaavató pontosztozkodással

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában rangadóra került sor Lakitelek és Tiszaalpár csapatai között. Ezen a napon avatták a felújított pályát is.

 

Közel hatmillió forintból valósult meg a pálya felújítása Lakiteleken. Ebből a pénzből automata öntözőberendezést létesítettek, amely a földbe van beépítve és számítógépes vezérléssel működik. Új füvet is vetettek, ami már most nagyon szép. A hatmillió forint egyharmad önerő volt, amit az egyesületnek kellett előteremteni. Szerencsére sikerült megoldaniuk ezt a nem könnyű feladatot, önkormányzati támogatás nélkül. Ahhoz, hogy minden szép legyen, szorgos kezek lefestették zöld fehérre, az egyesület színére, a korlátokat, a kaput és a labdafogó háló rúdjait. A kapura is zöld fehér háló került, a labdafogó háló pedig zöld színű lett. Az egyesület vezetői arról is gondoskodtak, hogy minden belépőjegyet váltó szurkolót vendégül lássanak vacsorára. A választékból nem volt hiány, mert marha, birka, őz, csülök és körömpörkölt főtt a bográcsokban. Köszönte érte mindazoknak, akik felajánlották az alapanyagot és megfőzték az ételt.

A felújított pályán, szombaton első alkalommal játszottak bajnoki mérkőzést, még pedig a szomszédos Tiszaalpárral. A két csapat mindig rangadót játszik egymással, ezért is gondolták azt az egyesület vezetői, hogy ezen a találkozón avatják fel a pályát. A mérkőzésre a játékosok óvodásokkal kézen fogva érkeztek. A kezdőrúgást Anka Balázs, az egyesület elmúlt év decemberében elhunyt elnökének a felesége végezte el. Erzsébet örömét fejezte ki, hogy sikerült megvalósítani a pálya korszerűsítését.

A mérkőzés a lehető legjobban kezdődött, mert Erős Gergő már a 11. percben futtából hatalmas gólt lőtt a tiszaalpári kapuba. Az első játékrész változatos küzdelmet hozott, amiben a hazaiak nyújtottak jobbat. Sajnálatos módon Barta Gábor játékvezető nem tudott felnőni a rangadó színvonalához. Több esetben is fordított ítéletet hozott, és a sárga lapokat is osztogatta. A második félidő elején Subicz Norbert minden bizonnyal elfelejtette azt, hogy kapott már egy sárgát. Nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, így a második sárga után következett a piros lap, így számára véget ért a mérkőzés. A lakitelekiek több mint fél órán keresztül ember hátrányban játszottak. Ez meg is látszott a játék képén, mert inkább az eredmény tartására, és a védekezésre összpontosítottak. A hazai szurkolók már azt várták, hogy vége legyen a találkozónak, és meg legyen a három pont, de nem így történt. Hekkel Zsolt Erőshöz hasonlóan, hatalmas góllal egyenlített. Barta játékvezető a második félidőben is szórta a sárga lapokat. A mérkőzés folyamán összesen tizenegyszer mutatta fel, egyszer pedig a pirosat és nem minden alkalommal jogosan. Kár, hogy ő játszotta a főszerepet, nem pedig a játékosok. Lakitelek-Tiszaapár 1-1 (1-0).

A nyárlőrinciek Kerekegyházára látogattak és 1-1-es félidő után 2-5 arányban nyertek. A megyei I. osztályban játszó tiszakécskeiek Bácsalmásra utaztak. Gólban gazdag mérkőzésen 3-2-es félidő után 5-4 arányú vereséget szenvedtek.