1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Kreativitásukról tettek tanúbizonyságot

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kreatív pályázatának eredményhirdetéséről egy pályázó sem távozott üres kézzel. A bíráló bizottság tagjai nem fukarkodtak a dicséretekkel és elismerésekkel, melyek az alkotók kreativitását, kézügyességét és széles látásmódját méltatták. A kétkörös – országos és megyei – felmenő rendszerű alkotópályázaton 10-18 év közötti fiatalok vettek részt.

 

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a megyei tűzmegelőzési bizottság elnöke. A megyei bírálóbizottság elnöke Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. Az eredmények megszületésében aktívan közreműködött Mikulás Ferenc, animációs filmszakember, producer, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, Németh Virág, dramaturg és Jámbor Csaba, a Gong Rádió programigazgatója. A bizottság tagjai gondos részletességgel kielemezték a beérkezett műveket, szem előtt tartva, hogy megtalálják a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. A zsűri nem volt könnyű helyzetben, ezt mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy két első helyezés született plakát kategóriában.

Eredmények, plakát műfajban: I. Rácz Renáta, Csányi Péter Ákos, II. Borsányi Ágnes, III. Horváth Anita Edina. Videós-filmes műfajban (kreatív film): I.Bíró Szilárd, Hegedűs Dániel, Sebe András. A bizottság négy diáknak különdíjat ítélt oda vizuális kategóriában, Varga-Zalay Babettnek, Halász Bernadettnek, valamint Hepp Vanda és Giesinger Ákos közös alkotásának.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díjain felül a Kecskeméti Katona József Színház, a Kecskemétfilm Kft., valamint a Gong Rádió ajándéktárgyait és felajánlásait is átvehették a nyertesek. Részesei lehetnek színházi előadásnak, megtekinthetik hogyan is készül egy animációs film, valamint a felajánlott lehetőségekkel élve továbbfejleszthetik kreativitásukat, vizuális ismereteiket.

Fotó: Kovács Andrea tű. hadnagy