1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Tűzesetek, balesetek az elmúlt 72 órában

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 11 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt tűzesethez riasztották a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat. Jászszentlászlón, a Móra Ferenc utcában egy tizenöt négyzetméter alapterületű garázsban csaptak fel a lángok, ahol méhkaptárokat tároltak. A helyszínen tartózkodók az öt égő kaptárt eloltották. A kiskunfélegyházi tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, a tető szigetelését megbontották, az esetleges parázslás, átégés elkerülése miatt.

Pénteken este, Lajosmizse közelében az 5-ös számú főút 73-as kilométerszelvényénél egy személygépjármű kukoricát szállító lovaskocsival ütközött, mindkét jármű árokba hajtott. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Csávolyon, a Széchenyi utcában egy három négyzetméteres nyúlketrec égett szombaton este. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Vasárnap hajnalban Ágasegyháza közelében, az 5301-es út 8-as kilométerszelvényénél egy kisteherautó árokba borult. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben a jármű vezetője nem sérült meg.

Vasárnap délelőtt Kecskemét, Tövis utcában egy százharminc négyzetméter alapterületű lakóház alatti tizenöt négyzetméteres pince helyiségében égett öt négyzetméteren papír. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a lakóépületre.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baján, a Martinovics Ignác utca vasárnap délután. A tűzoltók létra segítségével az ablakon keresztül behatoltak a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Vasárnap késő délután Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton egy lakatlan épület egyik helyiségében összehordott papír égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kecskemét, Wéber Ede utcában lévő lakatlan épület egy helyiségében papír égett vasárnap kora este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Vasárnap este Kiskunhalason, a Polgár utca egy lakóépülettel egybeépített hatvannégy négyzetméteres melléképület égett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A melléképület lakott volt, a lakók elhelyezése a főépületben megoldott. Személyi sérülés nem történt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a főépületre.

Hétfőn hajnalban Kerekegyházán, a Dózsa György utcában egy lakóépület udvarán lévő gázóránál szivárgást észleltek a lakók. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a gázcsapot elzárták, szivárgást megszüntették, a gázszolgáltatót értesítették.

A hétvégén öt esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit avar, száraznövényzet tüzéhez.