1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Sikeresen szerepeltek a tűzoltók

A Zala megyei Zalaszentivánon rendezték meg a IV. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság nyolcadik, egyben záró fordulóját, szeptember 27-én.

 
 

A versenyen huszonöt csapat mérte össze felkészültségét a három – retro, modern és női – kategóriában. Bács-Kiskun megyét a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatai képviselték a megmérettetésen. A bajaiak a versenysorozatban modern és retro, míg a kecskemétiek modern kategóriában versenyezték végig az idényt. A sok gyakorlás és a futamokon való jó szereplés meghozta gyümölcsét és az összesítésben, a 2014-es bajnokságot modern kategóriában a második helyen, míg retro kategóriában a harmadik helyen zárta a bajai csapat. A kecskeméti versenyzők negyedik helyen végeztek.

 
 

A bajnokságot lezáró eredményhirdetésen a díjakat a versenysorozat fővédnöke, Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője adta át. Nem csak a kategóriákban helyezést elért csapatokat díjazták, számos különdíjat is átadtak. Az összesített eredmények alapján mindhárom kategóriában kihirdették a IV. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság eredményeit, okleveleket vehetett át kategóriánként az első tíz helyezett, és érmeket az első három-három helyezést elért csapat.

 

Az Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság végeredménye: 2. Baja HTP, 4. Kecskemét HTP. Retro kategóriában 3. Baja http. A nyolcfordulós bajnokságban a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagjai voltak: Forster Jakab tű. Főtörzsőrmester, Gaál Miklós tű. Őrmester, Gyulavári Gergely tű. Őrmester, Hámos Balázs tű. Őrmester, Holczer Csaba tű. őrmester, Holczer László tű. Törzsőrmester, Mányi Péter tű. Őrmester, Márton Mihály tű. Főhadnagy, Peity-Gavrán Zoltán tű. Főtörzsőrmester, Oros Gábor tű. Főtörzsőrmester, Óbéri Attila tű. Hadnagy, Szőke Tibor tű. Zászlós, Tóth László tű. Őrmester, Triszkics Gábor tű. Őrmester.

Fotó: Forster Jakab tű. főtörzsőrmester - Baja HTP