1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Őszköszöntő Szüreti Napon

2014. október 4-én az Őszköszöntő Szüreti Napon negyedik alkalommal kerül megrendezésre a TÖK SZÉPSÉG KIÁLLÍTÁS.

 

Jöhetnek a sütőtökök, a dísztökök, a kicsi tökök és a nagy tökök, melyeket szombaton reggel 10 óráig a Bacchus borozóhoz várják a szervezők.

A legszebb tökre a helyszínen mindenki szavazhat. Az a tök, amelyikre a legtöbben szavaznak, elnyeri a TÖKKIRÁLY címet, gazdája pedig a tökkorona tulajdonosa lesz. A koronát a szüreti kisbíró adja át.

Adjon esélyt a cím elnyerésére, ne maradjon ki egyetlen szép tök sem Lakiteleken ebből a jó mókából.

FŐZŐVERSENY!

 

Egyre többen jönnek ki az Őszköszöntő Szüreti Napon családjukkal, baráti társaságukkal és neveznek a főzőversenyre. Erre biztatjuk most is azokat akik szeretnek finomat főzni és enni. A nevezőket a szüreti bíróné várja 8.30-ig. Igyekezni kell a tűzgyújtással, hogy a finomságok legkésőbb 12 órára elkészüljenek, ekkor lesz ugyanis a zsűrizés. Bizony-bizony, itt nem csak a részt vétel a fontos, hanem az is, hogy mi fő a bográcsban. Na nem a zsűri miatt, hanem a barátok, a családtagok és a jó hangulat miatt. Nagy szeretettel várjuk a főzőket!

 

BOR ÉS PÁLINKA.

Ezek is versenyre kelnek az Őszköszöntő Szüreti Napon. A versenyt szüreti kisbíró felügyeli. Nála lehet nevezni 11 óráig. Árgus szemekkel figyeli majd a zsűri tagjait, hogy csak kóstolgassák a finom nedűket. Az eredményhirdetésre még az ebéd előtt sor kerül. Várjuk a házi készítésű borokat és a hazai gyümölcsből készített pálinkákat!

Nagyon reméljük, hogy a vándorfakanál mellett a vándorkulacs is gazdára talál.