1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Az eső beleszólt a szüreti felvonulásba

Nem egészen úgy sikerült az idei lakiteleki Őszköszöntő nap, mint ahogyan azt a szervezők eltervezték. Az időjárás beleszólt a programokba.

 

Mindenki nagyon várta már az Őszköszöntő napot, mert minden korosztály megtalálhatta magának a saját szórakozását. Az időjárás felelős azonban másképpen gondolta. Szombaton reggel nem csak esett, de szakadt az eső, egészen tíz óráig. Ekkor még képlékeny volt, hogy lesz-e felvonulás, vagy nem. Sajnos az eső miatt több fogatos is visszalépett. Nem lehetett azt tudni, hogy végül is hányan jönnek el. Dél körül már tiszta volt a levegő, de csak nehezen érkeztek a fogatok a Bacchus Borozó elé. Ezért csúszott is a program. Többen a főzést sem vállalták az égi áldás miatt. A Földvári László által készített szürkemarha pörkölt azonban ott rotyogott a bográcsokba, méghozzá háromban. Az elmúlt időszakban ilyen ételt még nem főztek, de kivétel nélkül mindenki elégedetten nyalta meg utána a száját. Fél kettő lehetett, mikor a kisbíró szavára az óvodás kislányok elkezdték táncukat a borozó előtt. Nagy taps kísérte bemutatkozásukat. Minden bizonnyal az eső volt az oka annak is, hogy ezúttal a szokásosnál kevesebben vettek részt a felvonuláson. Az első megállóhely az Ancsa presszó volt, ahol a Kösöntyű néptánccsoport ifjúsági tagozata mutatta be táncát. A többi megállóhelyeken: Csillag Presszó, Autós Csárda, Holt-Tisza part, körforgalom is a két csoport szórakoztatta az érdeklődőket.

Szerencsére a bál már nem függött az időjárási viszonyoktól. A szervezők jól dolgoztak, mert sokan vettek rajta részt. Jelenlétükkel nem csak szórakoztak, de az óvodát is támogatták. Minden jó, ha vége jó. Már pedig a szombati napnak a vége nagyon jól sikerült.