1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Győzelmek és vereségek

Felemásra sikeredett az elmúlt hétvége a megyei I. és a megyei II. osztályban szereplő labdarúgó csapatainknak. Két nagyarányú győzelem, egy nagyarányú vereség és egy vezetés utáni vereség született.

Az első osztályban szereplő Tiszakécske Nagybaracskára utazott a HÍD SC-hez. Abban szinte mindenki biztos volt, hogy a nem régen még NB III-ban játszó csapattól pontot szerezni nagyon nehéz lesz. Nem is sikerült a Tisza-parti városiaknak. Arra viszont senki sem számított, hogy nagyarányú verség lesz a mérkőzés végeredménye. A baracskaiak már az 5. percben gólt értek el, és ezt az első félidő végéig még négyszer megismételték. Ekkor már elment a hajó, nem volt mit tenni, a védekezésre kellett összpontosítani, hogy ne legyen hatalmas különbség a két csapat között. A második félidőben jobban összpontosítottak a kécskeiek, és „csak” két gólt kaptak. Kár ezért a kisiklásért, mert az utóbbi fordulókban jól szerepeltek Ézsiás Gábor tanítványai. HÍD SC-Tiszakécske 7-0 (5-0).

A megyei II. osztályban szerepelő nyárlőrinciek Bugacra látogattak. Nem lehetett kétséges, hogy a három pont megszerzése volt a cél. Ezt a „követelményt” teljesítettek is a fiúk, még hozzá gólgazdag mérkőzésen. Az első játékrészben még csak két gól volt az előnyük, de a második félidőben jobban összpontosítottak és Farkas Márk vezérletével lőtték a gólokat. Bugac-Nyárlőrinc1–6 (0–2). A tiszaalpáriak is nagy gólarányú mérkőzést nyertek a Kiskunfélegyházi Vasutas ellen. A gólok tekintetében, a házi gólkirály, Borsi Sándor volt eredményes, mert ezúttal háromszor talált az ellenfél kapujába. Igaz, ebből két alkalommal tizenegyesből. Az első félidő végén a vendégek kapusát, Kovács Lászlót a játékvezető kiállította, de a helyére beállt Kanizsai-Nagy Zoltán, élete első felnőtt mérkőzésén remekül védett. Tiszaalpár-Kiskunfélegyházi Vasutas 5-0 (2-0). A forduló legígéretesebb mérkőzésének a Lakitelek-Lajosmizse találkozó mutatkozott. A kérdés az volt, hogy sikerül-e második győzelmét megszereznie a hazai csapatnak, vagy újabb pontot, pontokat veszít. Jól indult a találkozó, mert már a 8. percben a lajosmizseiek hálójában landolt a labda. A félidő végén a hazaiak újabb találatot értek el. Úgy tűnt, hogy sima mérkőzés lesz, és sikerül a három pontot begyűjteni. De nem így történt, és ez minden bizonnyal az edzés és az összpontosítás hiányára vezethető vissza. A 67. percben ugyanis szépített a Lajosmizse, majd egyenlített, és még a vezetést is megszerezte, mindössze 14 perc alatt. Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni. Lakitelek-Lajosmizse 2-3 (2-0).