3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.05. vasárnap, Sarolta, Emese
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Országos véradás

Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára közös országos véradást szervez a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az önkéntes véradókat október 8-án, szerdán várják.

Bács-Kiskun megyében október 8-án (szerdán)

• Kecskeméten, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Kecskemét, Deák Ferenc tér 4.) 8.00-tól 11:00-ig,
• Kiskunfélegyházán, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 21.) 12:30-tól 15.00-ig,
• Baján, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Baja, Tóth Kálmán u. 25.) 8.00-tól 11:00-ig,
• Kiskunhalason, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (Kiskunhalas, Kőrösi út 21.) 14:00-tól 16:00-ig várják a véradókat.

Azokat várják, akik elmúltak 18 évesek, testsúlyuk meghaladja az ötven kilogrammot. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. A véradás előtt a jelentkezők orvosi vizsgálaton esnek át.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.