1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A legidősebb tiszaalpári férfit ünnepelték

A település legidősebb férfi polgára a napokban, családi környezetben ünnepelte 95. születésnapját. A településen rajta kívül hét idősebb ember él, de ők mind nők.

 

Barna Sándor, akit mindenki Sanyi bácsiként emleget, nagy tiszteletnek örvend a községben. Ő az egyetlen olyan élő tiszaalpári lakos, aki részt vett a II. világháború nagy csatájában, a doni katasztrófánál, ahol sok magyar katona vesztette életét. Az ottani eseményekről, a fogságáról és hazatéréséről 87 éves korában könyvet is írt: Alázatosan jelentem címmel. A visszaemlékezésekből film is készült.

Sanyi bácsi koránál jóval jobb fizikai és szellemi állapotban van. Bátran mozog a lépcsőn, viszi a tele vödröt, eteti a jószágokat, és teljes egészében ellátja magát. Feleségével, aki már sajnos három éve nem él 62 évig voltak együtt,két gyermeket neveltek fel. Öt unokája és négy dédunokája is ott volt a születésnapi megemlékezésen. Az egyik unokájától Megjártam a Don-kanyart című könyvet kapta. A cím láttán elérzékenyült a 95 éves Sanyi bácsi. A jeles esemény alkalmából természetesen tortát is kapott az ünnepelt, amin elfújta a kilencvenötös számot. Nem maradhat el úgy ünnepség, hogy az idős férfi nótáit ne énekeljék el. Ezúttal is volt azonban több olyan dal is, amit csak Sanyi bácsi ismert.