1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.


Szentkirály és Lakitelek között, a 4622-es út 14-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű lesodródott az úttestről, szombaton délután. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók kézi erővel emelték ki a jármű két utasát, majd a sérülteket a mentőknek, a helyszínt pedig a rendőrségnek átadták.

Pénteken délelőtt Baja és Csávoly között, az 55-ös főúton egy személygépjármű traktorral ütközött, melynek következtében a személyautó az árokba csúszott és felborult. A balesetben három ember megsérült, akiket a mentők elszállítottak. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Péteken délután a mentők lakásba történő behatoláshoz kérték a bajai hivatásos tűzoltók segítségét Baján, a Dózsa György úton. A tűzoltók létra segítségével az erkélyen keresztül bejutottak a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Szombaton délelőtt Kecskeméten, az Izsáki úton egy személygépjármű és egy motorkerékpár ütközött. A balesetben motorkerékpárt vezetője megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatták, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Közlekedési balesethez riasztották a bajai hivatásos és a bátaszéki önkormányzati tűzoltókat szombaton délután. A Tolna megyei Pörbölyön, az 55-ös számú főút 111-es kilométerszelvényénél két személygépjármű ütközött. A balesetben két ember megsérült, az egyik sérültet a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az autóból, majd átadták a mentőknek.

Szombatról vasárnapra virradóra Soltvadkerten, a Kossuth Lajos utcában egy személygépjármű kerítésnek hajtott, majd fejtetőre borult. A soltvadkeri önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Vasárnap délelőtt Bácsalmás határában, az 5501-es számú út 39-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű árokba sodródott. A jármű mindhárom utasa megsérült. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók az egyik sérültet kiemelték és vákuum ágyra helyezték, majd a mentőknek átadták.

Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utcában egy személygépkocsi forgalomlassítón áthaladva a motorjának olajteknőjét megsértette, vasárnap délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet kézi erővel egy parkolóba félretolták, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén egy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.