1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Kápolna épül a lakiteleki temetőben

Közeledik Mindenszentek napja, nagy a sürgés a temetőben. Sokan megnézik azt az építkezést, amit Anka Balázs egykori lakiteleki polgármester sírjánál történik. A munkálatokról feleségét Erzsébet asszonyt, vagy ahogyan Balázs hívta, Böbét kérdeztük.

 
 

Igen, épül az Anka Balázs Bálint kápolna, melyet az én egyetlenem emlékére építtet a család. Sok a kíváncsiskodó. Lopva leskelődő. Szeretném tudatni mindenkivel, hogy bátran oda lehet menni, meg lehet nézni. A híresztelésekkel ellentétben nem templom, hanem csak egy kis kápolna épül, ami reméljük, mindenki megelégedésére szolgál majd, hisz Lakitelek, a temető megérdemel egy kápolnát.

 
 

Nem csak magáncélokat szolgál, de kint megrendezett temetéseknél, az előtte lévő nagy tér miatt használható lesz bárki számára, Bagi Ferenc plébános Mindenszentekkor fog a temetőben misét mondani, és bárki elmondhat a kápolna előterében egy imát a szeretteiért, reményeink szerint egy gyönyörű feszület előtt. Az előtér ezt a célt is szolgálja, és azt, hogy aki Anka Balázs emlékére el akar helyezni egy szál virágot, az előtérben elhelyezett vázában megtehesse. Aki az emlékére meg akar gyújtani egy mécsest, megtehesse, úgy, hogy ne fújja el a szél. A kápolna szentelése december 14-én 14 órakor lesz Anka Balázs halálának egy éves évfordulóján.