1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Tűzesetek és műszaki mentések

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa között, a Petőfiszállási bekötőútnál egy takarmányt szállító teherautó egy menetrend szerinti autóbusznak ütközött, kedden délelőtt. A baleset következtében a teherautó vezetője beszorult a járműbe, akit a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. A busz utasai közül két ember megsérült, őket a mentők a helyszínről elszállították.

Kedden délelőtt Jánoshalmán, az Orczy utca és a Bálvány utca kereszteződésében egy személygépjármű munkagödörbe csúszott. A balesetben nem sérült meg senki. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd emelőpárna segítségével kiemelték.

Kecskeméten a Bem utcában három személygépjármű ütközött, kedden délután. A helyszínről két járművet már elszállítottak, a harmadikat a kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították.

Kedden este Tataházán, a Kossuth Lajos utcában egy lakóépület villanyórája feletti biztosítékdoboz égett. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a helyszínt biztosították az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Kecskemét közelében egy tehergépjármű által vontatott pótkocsi kereke égett, kedden este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt

Kedden egy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit avar, száraz növényzet tüzéhez.