1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Villám csapott a szalmakazalba

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán délelőtt érkezett az az állampolgári bejelentés a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába, miszerint Kecskemét határában egy vállalkozás telephelyén egy 1500 kockabálából álló szalmakazalba villám csapott. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a lajosmizsei önkéntes tűzoltók hat tűzoltóautóval érkeztek a helyszínre, 22 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A tűzoltóknak öt vízsugár és három erőgép segítségével sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen az égő bálákhoz közeli szalmakazlakra.

Szerdán délután Bácsalmáson, a Rákóczi utcában egy személygépjármű árokba hajtott. A balesetben egy ember megsérült. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók az autót drótkötél segítségével kimentették.

Izsákon egy személygépjármű fának csapódott szerdán délután. Az ütközés következtében a fa az úttestre dőlt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével a fát eltávolították, a járművet áramtalanították. A mentők egy sérültet a helyszínről elszállítottak.

Szerdán este Kiskunfélegyháza határában, az M5-ös autópálya 121-es kilométerszelvényénél, egy személygépjármű szalagkorlátnak ütközött. A balesetben egy ember megsérült. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Kiskunhalas külterületén egy negyven négyzetméter alapterületű lakóépület teljes terjedelmében égett szerdán este. A tűzben egy gázpalack felrobbant. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral eloltották. A lakót a mentők égési sérülésekkel elszállították.