1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Gondot okozott a vihar és az eső

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 30 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Fülöpszállás külterületén egy kombájn motorterében keletkezett tűz kedden délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral az izzó részeket eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden este Kecskeméten a Homokkő utcában egy lakatlan épületben matrac égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

A vihar okozta károk miatt harminc állampolgári bejelentés érkezett, a megyei katasztrófavédelemhez. A nagy mennyiségű eső következtében felázott talajból kimosott gyökerű megdőlt fák, letört ágak jelentettek gondot, amelyek elektromos vezetékekre dőltek, a gyalogosforgalmat veszélyeztették, a gépjárműforgalmat akadályozták. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. Nyolc esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához.