1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Bálarakodó gép égett Lakiteleken

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 34 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken reggel, az 51-es főút 116-os kilométerszelvényénél egy személygépkocsi az útról letért és felborult. A balesetben ketten megsérültek. A kalocsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Pénteken délután, az 51-es főút 81-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű az úttestről lesodródott, majd felborult. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínről elszállították. A solti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd kerekeire állították.

Vasárnap hajnalban Kiskunhalason, a Széchenyi utcában két személygépjármű ütközött, melynek következtében az egyik felborult. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Vasárnap délután Lakitelek külterületén lévő telephelyen bálarakodó gép égett. A dolgozók egy porral oltóval a tűz oltását megkezdték. A kiskunfélegyházi hivatásos, a tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók két vízsugárral és egy porral oltóval a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Futár utcában egy százhúsz négyzetméteres családi ház pincéjéből füst szivárgott, vasárnap este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre, ahol légzésvédelem használata mellett védősugár fedezetével behatoltak a füsttel telítődött pincébe és egy embert kihoztak, aki a mentők megállapítása szerint elhunyt. A tűzoltók az oltási munkálatok közben két propán-bután palackot is kihoztak a házból. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

A vihar okozta károk miatt harmincegy állampolgári bejelentés érkezett. A nagy mennyiségű eső következtében felázott talajból kimosott gyökerű megdőlt fák, letört ágak jelentettek gondot, amelyek elektromos vezetékekre dőltek, a gyalogosforgalmat veszélyeztették, a gépjárműforgalmat akadályozták. A tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. Huszonhét esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához.