1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Műhelymunka a referencia óvodában

A megye első minősített referencia óvodája a lakiteleki Szivárvány Óvoda. A napokban műhelymunka keretében szakmai napot tartottak, amelyen 15 település szakemberei vettek részt.

 

Az idei tanév elején, augusztus végétől november végéig az Educatio Nkft. az országban harminc intézmény számára biztosít lehetőséget a bemutatkozásra egy-egy szakmai rendezvény, műhelymunka keretében. A szakmai rendezvénysorozat célja a minősített intézmények jó gyakorlatainak megismertetése saját vonzáskörzetükben, ezzel is segítve hálózatépítő tevékenységüket, szolgáltatói szerepkörük gyakorlását.

A lakiteleki óvodában tizenöt település óvodavezetői, óvodapedagógusai, óvodai szaktanácsadók, szakértők és tanítók vettek részt a szakmai műhelymunkában, ahol az elméleti felvetések mellett gyakorlati feladatok is szerepeltek. Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere, arról beszélt, mit jelent egy településnek, hogy minősített referenciaintézmény az óvodája. Szabóné Balogh Etelka közoktatási szakértő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet munkatársa előadásában előrevetítette a referencia intézmények helyét a magyar közoktatás rendszerében. Sütő Lászlóné az intézményvezetője bemutatta az óvodát, mely júniusban minősített referenciaintézmény címet kapott. Kiemelte azokat a mérföldköveket melyek elvezettek ehhez a címhez, az óvodában folyó példaértékű szakmai munka következtében. A rendezvény két szekcióban Jó gyakorlatok ismertetésével folytatódott. A „Cicahát és kutyahát” szekcióban Aszódiné Magyar Beáta, Erdősné Ladányi Boglárka a gyógytestnevelés gyakorlatába vezette be az érdeklődőket, akik a helyszínen tapasztalhatták meg a helyes testtartás és légzés jótékony hatását. Az „Ovi vakáció” jó gyakorlatot Gulyásné Szabó Gizella és Nagy Judit óvodapedagógusok mutatták be. Amíg a diasorok peregtek, addig bőrből font karkötőt készíthetett magának a hallgatóság. Nagy érdeklődés kísérte Dr. Bakonyi Anna pedagógiai szakértő A játék pedagógiai és pszichológiai vetületei című előadását. A program befejezéseként a résztvevők megtekintették a térség egyik legszebb és legjobban felszerelt óvodáját.