1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Lakóépület égett Tiszakécskén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken, Kecskeméten és Öregcsertőn egy-egy gázcsonknál szivárgott a gáz. A kecskeméti és a kalocsai hivatásos tűzoltók a szivárgást megszüntették, majd a gázszolgáltató szakemberei a hibát elhárították.

Szombaton reggel Tiszakécske külterületén egy 54 négyzetméteres lakóépület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tiszakécskei önkormányzati és önkéntes, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, a lakók elhelyezése megoldódott.

Újteleken, a Fő utcában egy családi ház egyik szobájában csaptak fel a lángok szombaton reggel. A kalocsai hivatásos tűzoltók az oltási munkálatok során egy elhunyt embert hoztak ki az épületből. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Dunaföldvárnál, az 52-es út 63-as kilométerszelvényénél a 6-os főút felüljárójánál egy menetrendszerinti autóbusz és egy személyautó ütközött szombaton reggel. Személyi sérülés nem történt. A dunaföldvári önkéntes és a solti hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kecskeméten, a Nyíri úton egy családi ház tíz négyzetméteres kazánházában keletkezett tűz szombatról vasárnapra virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap kora reggel Baján, a Czirfusz Ferenc utcában egy személyautó letért az úttestről és fának ütközött. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínről elszállították. A bajai hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították.

Vasárnap reggel Kiskunfélegyházán, a Tegez utcában egy tehergépjármű felborult. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a teherautót áramtalanították, majd a műszaki mentés ideje alatt biztosították a helyszínt.

Hétfőn kora reggel Baján, a Szentháromság téren egy személygépkocsi motortere égett. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén 1 esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.