1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Kerékpáros nap a lakiteleki óvodában

Második alkalommal rendezte meg az általános iskola által meghirdetett – Iskolazöldítés pályázatban megnyert – Bicajjal az oviba! elnevezésű kerékpáros napot a lakiteleki Szivárvány Óvoda. Ez a program a Zöld óvoda éves programtervében is szerepel és a kerékpáros közlekedés népszerűsítését tűzte ki céljául.

 

Ezen a reggelen, sok kisgyerek, szülő és óvodai dolgozó biciklivel érkezett az óvodába. Délelőtt az új óvodából, három óvó nénivel – Bohács Jenőnével, Erdősné Ladányi Boglárkával és Sütő Lászlónéval – nagyon ügyesen bicikliző tizenhárom gyermek, láthatósági mellényben körbetekert a község főutcáján, ahol gyakorolták a forgalomban való közlekedést. A régi óvodából is csatlakozott a csapathoz négy kisgyerek. A többi óvodás kerékpárral, pótkerekes biciklivel, triciklivel, vagy éppen gyalog érkezett az iskola udvarára, ahol már várta őket Fiedlerné Gumbér Ágota védőnő, és Szuettáné Bőszén Mária polgárőri minőségben.

A védő néni a kerékpározást, egészséges mozgásként említette és környezetvédő hatásáról is beszélt. A polgárőr néni pedig a biztonságos biciklizés szabályairól és a kerékpár felszereléséről faggatta a gyerekeket. Az okos és ügyes válaszok után következett a sokak által várt akadályverseny, melyet Aszódiné Magyar Beáta óvónő vezetett. Huszonhat kislány és kisfiú vett részt a versenyen. Az akadálypálya nem volt éppen könnyű, mert szlalomozni kellett babzsákot áthelyezni egyik helyről a másikra, színes pálcák között kellett tekerni és egy léc alatt is át kellett bújni, de minden versenyző megoldotta a feladatot. A legjobb időt teljesítők – Babita Zoltán, Molitor Gergő, György Kieta Bendeguz, Géró Milán, Szuetta Bíborka, Bódor Bianka és Herczeg Vivien – biciklicsengőt kaptak jutalmul. A programon résztvevő gyermekek örömmel fogyasztották el az ajándékba kapott cerbona szeletet. Az óvodások élményüket rajzban örökítették meg.